Predstavljanje projekta zapošljavanja u istočnoj BiH-region Birač

27.03.2014. 10:20 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljanje projekta zapošljavanja u istočnoj BiH-region Birač

Radi se o projektu koji finansira Evropska unija kroz IPA-u 2013, a sufinansiranje obezbjeđuju Austrijska razvojna agencija (ADA) i CARE Austrija.

Projekt koji finansira EU "Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH- region Birač" bit će predstavljen sutra u Vlasenici.

Radi se o projektu koji finansira  Evropska unija kroz IPA-u 2013, a sufinansiranje obezbjeđuju Austrijska razvojna agencija (ADA) i CARE Austrija.

Projekt koji za cilj ima poticanje privrednog razvoja i stvaranja mogućnosti zaposlenja u regiji Birač vrijedan je 720.000 eura i u periodu od 30 mjeseci će ga realizovati organizacija CARE zajedno sa lokalnim partnerima: Opština Vlasenica, Udruženje žena „Maja“ Kravica i Regionalna savjetodavna služba (RSS), a u saradnji sa opštinama Bratunac, Srebrenica i Milići.

U sklopu projekta "Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH- region Birač" će se provoditi aktivnosti koje će uticati na povećanje konkurentnost zemljoradničkih zadruga i malih i srednjh preduzeća (MSP) koja se bave proizvodnjom hrane.

Kroz osnivanje održivih mehanizama podrške i pružanje tehničke pomoći u četiri ciljne opštine nastojat će se stvoriti uslovi za održiv razvoj i kontinuiran rast proizvodnje i zapošljavanja. Projekat će raditi na poboljšanju poslovnog okruženja za, uglavnom izvozno orijentisana, poljoprivredna preduzeća, zadruge i njihove kooperante, s posebnim akcentom na promovisanju ženskog i socijalnog preduzetništva kao održivog poslovnog modela. Prezentaciji će prisustvovati predstavnici ciljnih opština, a skupu će se obratiti i direktorica CARE-a, Sumka Bučan, te domaćin, načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović, saopćeno je iz CARE International.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave