Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Predstavništvo njemačke privrede u BiH otvara nove uredske prostorije, 23.02.2010. godine u Sarajevu

15.02.2010. 10:55 / Izvor: eKapija.ba

Predstavništvo njemačke privrede u BiH najavilo je svečano otvorenje novih uredskih prostorija u Sarajevu 23. februara 2010. u 11.00 h, Kranjčevićeva 4a (1.sprat), Sarajevo.

Njemačka je već dugi niz godina drugi po veličini trgovinski partner BiH. Bilateralni obim trgovinske razmjene je u 2009. iznosio više od jednu milijardu eura. Oko 170 njemačkih firmi imaju svoje firme, odnosno udjele u firmama u BiH. Među njima se nalaze i svjetski koncerni, ali i mnoga mala i srednja njemačka preduzeća.

Posebno su interesantni sektori kao što su građevinski materijali i oprema, telekomunikacije, automotivi, obrada metala, trgovina, logistika, a sve više obnovljive energije i energetska efikasnost kao i uslužne djelatnosti.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini osnovala je 1997. Njemačka privredna i industrijska komora (DIHK) kao servis njemačkim firmama radi podrške u obnavljanju i izgradnji bilateralnih privrednih odnosa i u uspostavljanju novih i poslovne saradnje.

Predstavništvo usko sarađuje s Ambasadom SR Njemačke u BiH, Društvom za tehničku saradnju (GTZ) i Agencijom za podsticaj vanjske trgovine i investicija te s bosanskohercegovačkim partnerima i privrednim komorama.

Otvaranju će prisutvovati direktor Predstavništva njemačke privredne komore u Bosni i Hercegovini, Peter Presber i predsjednik Udruženja za unapređenje njemačko bosanskohercegovačkih privrednih odnosa, Ben Schneider.

Počasni gost je ambasador SR Njemačke u Bosni i Hercegovini, Joachim Schmidt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave