Prezentacija inicijative za usvajanje strategije u oblasti okoliša

06.09.2016. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Prezentacija inicijative za usvajanje strategije u oblasti okoliša

O ovim rezultatima zainteresirani će biti upoznati tokom završnog događaja projekta koji finansira Evropska unija.

Prezentacija rezultata Inicijative za usvajanje Strategije usklađivanja propisa s pravnom stečevinom Evropske unije u oblasti zaštite okoliša za Bosnu i Hercegovinu i akcionih planova za provođenje ove strategije u entitetima i Brčko distriktu bit će upriličena u srijedu, 7. septembra, u Sarajevu.

O ovim rezultatima zainteresirani će biti upoznati tokom završnog događaja projekta koji finansira Evropska unija nazvanog "Podrška SECO grupi za okoliš, energiju i transport u BiH u lobiranju za donošenje strateških okolišnih dokumenata u BiH". Cilj ove inicijative je vraćanje sektora okoliša u program korištenja pretpristupne pomoći EU - IPA II za BiH.

Učesnicima će biti prezentirane i četiri skripte materijala (potpisa pojedinaca i pisama podrške institucija, firmi te organizacija civilnog društva), koje će biti upućene nadležnim donosiocima odluka, najavljeno ej danas iz Udruženja "Aarhus centar u BiH" koje implementira ovaj projekat.

U implementaciju projekta uključene su još i organizacije civilnog društva za uspostavljanje BiH sektorskog mehanizma u oblastima okoliša, transporta i energije u procesu EU integracija.

To su Centar za održivi razvoj Brčko distrikt BiH, Centar za menadžment,razvoj i planiranje MDPi Doboj, Centar za okolišno održivi razvoj Sarajevo, Društvo za istraživanje i razvoj Tuzla, Eko Element Bugojno, Eko Most Mostar i LIR Evolucija Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave