Prezentacije - B2B i okrugli sto "Italijanska arhitektura u Bosni i Hercegovini"

15.05.2018. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Prezentacije - B2B i okrugli sto 'Italijanska arhitektura u Bosni i Hercegovini'

Uporedo sa održavanjem okruglog stola bit će organizovani bilateralni susreti B2B tokom kojih će svi zainteresovani imati priliku razmijeniti iskustva sa italijanskim arhitektima.

ICE Sarajevo – Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća, u saradnji sa Italijanskim vijećem arhitekata, projektanata, pejzažnih arhitekata i konzervatora (CNAPPC) i Asocijacijom Arhitekata u Bosni i Hercegovini – AABH, organizuje manifestaciju “Italijanska arhitektura u Bosni i Hercegovini”, koja će se održati 25. maja/svibnja 2018. godine u hotelu "Europe" u Sarajevu sa početkom u 09:00 sati.

Manifestacija, tokom koje će italijanski arhitekti predstaviti svoje najznačajnije radove, ima za cilj prezentaciju inovativnih projekta i stambenih rješenja savremene italijanske arhitekture bosanskohercegovačkim arhitektima, inženjerima, dizajnerima, investitorima te firmama iz građevinskog sektora i predstavnicima javnih institucija iz Bosne i Hercegovine.

Nakon prezentacija, s ciljem promocije međunarodne razmjene iskustva u arhitektonskom sektoru i jačanja prekogranične saradnje održati će se okrugli sto na kojem će ućestvovati arch. Livio Sacchi kao predstavnik italijanskog vijeća arhitekata, projektanata, pejzažnih arhitekata i konzervatora (CNAPPC), Ljubomir Miščević, profesor na Arhitektonskom Fakultetu u Zagreb, predstavnici Asocijacije Arhitekata Bosne i Hercegovine te inženjeri, arhitekti i privrednici iz Bosne i Hercegovine.

Uporedo sa održavanjem okruglog stola bit će organizovani bilateralni susreti B2B tokom kojih će svi zainteresovani imati priliku razmijeniti iskustva sa italijanskim arhitektima te u direktnom kontaktu sa njima razgovarati o mogućnostima eventualne zajedničke saradnje.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete navedenoj manifestaciji kao i da učestvujete na bilateralnim susretima sa italijanskim arhitektima, ljubazno vas molimo da se javite do 18. maja 2018. godine na broj telefona 033 276 560 ili e-mail adresu sarajevo@ice.it . Učešće je besplatno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave