Prijavi se na AndroidTV Hakaton 2018: Izazov za sve kompjuterske magove je počeo

16.11.2018. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Prijavi se na AndroidTV Hakaton 2018: Izazov za sve kompjuterske magove je počeo

Na Hakaton su dobrodošli programeri svih profila, kao i UX/UI dizajneri, a prethodno iskustvo iz datog domena nije neophodno.

United Cloud, R&D centar United Grupe, uz podršku Google-a, organizuje „Bits N’ AndroidTV” hakaton koji će se održati 5. i 6. decembra u Beogradu. Prijave su otvorene do 20. novembra, a pobjednički tim osvaja put na prestižnu Google I/O 2019 konferenciju u Kaliforniji.

Izabrani timovi imaće 24h za rješavanje zadatka iz domena Android TV operativnog sistema, a sama tema biće objavljena prvog dana Hakatona. Na Hakaton su dobrodošli programeri svih profila, kao i UX/UI dizajneri, a prethodno iskustvo iz datog domena nije neophodno.

Tokom trajanja hakatona, timovi će na raspolaganju imati podršku eksperata iz United Cloud-a i Google-a. Stručni žiri sastavljen od predstavnika United Cloud-a i Google-a, drugog dana Hakatona izabraće pobjednika čije će se rješenje izdvojiti po kvalitetu, inovaciji i samoj prezentaciji učesnika, a predstavnici pobjedničkog tima osvajaju karte za prestižnu konferenciju, put i smještaj u Kaliforniji.

Android TV predstavlja operativni sistem televizije budućnosti, koji je razvila kompanija Google, dok je tehnologija koja iza njega stoji postepeno počela da se širi regionom zahvaljujući novoj EON platformi, na kojoj je stručni tim United Cloud-a radio tokom protekle dvije godine.

Prijave za sve zainteresovane pojedince i timove su otvorene već sada na sajtu www.united.cloud, putem kojeg možete dobiti i sve neophodne informacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave