Prijavi se na VIRAL hackathon i osvoji vrijedne nagrade!

06.05.2021. 09:35 / Izvor: Akta.ba
Prijavi se na VIRAL hackathon i osvoji vrijedne nagrade!

Student si nekog od mostarskih fakulteta i voliš nove izazove? Želiš praktično primijeniti znanja stečena u formalnom obrazovanju i dodatno usavršiti vještine?

Student si nekog od mostarskih fakulteta i voliš nove izazove? Želiš praktično primijeniti znanja stečena u formalnom obrazovanju i dodatno usavršiti vještine? Tražiš priliku za upoznavanje mentora i kolega iz različitih područja? Voliš raditi u timu i pritom se dobro zabavljati? Ukoliko imaš sve potvrdne odgovorne, INTERA Tehnološki Park, Univerzitet Džemal Bijedić i Sveučilište u Mostaru imaju idealnu priliku za tebe!

Ako se sve ovo nadopuni vrijednim nagradama, nemaš nijedan razlog za oklijevati – pročitaj tekst do kraja i prijavi se sa svojim timom na VIRAL hackathon!

Što te očekuje?

VIRAL hackathon, koji projektni partneri organiziraju kroz istoimeni projekt sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program, održat će se od petka, 21.5. do nedjelje, 23.5.2021. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Hackathon, koji je fokusiran na primjenu informacijskih tehnologija u poljoprivredi, okupit će studente različitih usmjerena koji će imati priliku praktično primijeniti svoja znanja, ali i dobro se zabaviti s kolegama. Kroz 48 sati, uključeni timovi će kroz izradu web, moblnih i desktop aplikacija raditi na rješavanju problema s kojima se susreću lokalna poduzeća iz poljoprivrednog sektora. Sve će započeti prezentacijom ovih izazova, a nastavit će se različitim predavanjima, radionicama i timskim radom na kreiranju softverskih rješenja. Svi timovi će na raspolaganju imati mentore iz svijeta programiranja, dizajna, poljoprivrede, marketinga i drugih područja koji će im pomoći u otklanjanju svih nedoumica tijekom samog hackathona. Svoja rješenja timovi će prezentirati pred stručnom komisijom koja će izabrati najbolje timove. Njih očekuju vrijedne novčane nagrade i edukativni tečajevi koje su za njih osigurala poduzeća Jaffa-komerc, Hepok, Mesna industrija Šišović, Business Academy i ITAcademy. Organizaciju hackathona su podržala i poduzeća Sjemenarna, Leda i AirRec, ali i brojni drugi koji će se pobrinuti da ovaj događaj bude jedinstveno iskustvo za sve studente!

Kako se prijaviti?

Na hackathon, koji je izvrsna prilika za učenje i praktičnu primjenu znanja, ali i zabavu, umrežavanje s kolegama te upoznavanje iskusnih mentora, moguće se prijaviti na linku. Prijave su otvorene za timove koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

  1. Svi članovi tima moraju biti studenti;
  2. Barem jedan član tima mora biti student poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  3. Barem jedan član tima mora biti student fakulteta za informacijske tehnologije/elektrotehnike;
  4. Maksimalan broj članova po timu je 4.

Učenje, umrežavanje, zabava i vrijedne nagrade samo su neki od razloga zbog kojih trebaš već danas iskoristiti priliku, okupiti tim i prijaviti se na VIRAL hackathon! Projektni partneri te očekuju, ali požuri – broj mjesta je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, a timovi, koji se prijave prvi, dobit će prednost sudjelovanja! INTERA Tehnološki Park će osigurati taxi prijevoz iz središta grada do prostorija za sve sudionike hackathona.

Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave