Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Pripreme za Sarajevo Business Forum 2010: 2. radionica za bh. kompanije - 28.01.2010. godine u Hotelu Sarajevo

27.01.2010. 15:24 / Izvor: eKapija.ba

Bosna Bank International VIP Business Club i PGlobal, renomirana konsultantska kompanija iz Turske, organiziraju 2. radionicu za bh. kompanije koje će učestvovati na Sarajevo Business Forumu, investicijskoj konferenciji zakazanoj za 6. i 7. april 2010. godine.

Radionica će biti održana u četvrtak, 28. januara 2010. godine u Hotelu Sarajevo, sa početkom u 9.30.

Planirano je da se prije početka Foruma održe četiri radionice na kojima će predstavnici bh. kompanija dobiti precizne informacije i uputstva o tome na koji način će pripremiti dokumentaciju i po kojem metodu će napraviti studije izvodljivosti projekata sa kojima će aplicirati kod potencijalnih investitora.

Radionice vodi dr. Murat Yulek, generalni direktor PGlobala, koji je obavljao važne funkcije u MMF-u, Svjetskoj banci, Islamskoj banci za razvoj, te mnogim drugim uglednim finansijskim institucijama.

Na drugoj radionici postepeno će se sa teoretskog preći na praktični rad, da bi u konačnici polaznici bili spremni sami uraditi studije izvodljivosti prihvatljive stranim investitorima.

Sarajevo Business Forum okupit će veliki broj veoma značajnih investitora iz zemalja bogatog Zaljeva, Azije i Evrope.

Težište konferencije bit će usmjereno ka četiri privredna sektora: energetiku, poljoprivredu, infrastrukturu i turizam, s namjerom da se BiH potencijalnim stranim investitorima predstavi kao zemlja koja ima povoljne uvjete za strana ulaganja a našim kompanijama pruži mogućnost da neposredno investitorima ponude svoje projekte.

Organizatori Sarajevo Business Foruma su BBI VIP Business Club i VIP Business Club Grupe Islamske banke za razvoj – TIGQH u suradnji sa GAPID-om (Global Alliance for Partnership in International Development) i Bushnak Groupom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave