Privredna komora Federacije BiH partner Drvno-tehnološke konferencije u Opatiji

03.06.2019. 07:48 / Izvor: Fena
Privredna komora Federacije BiH partner Drvno-tehnološke konferencije u Opatiji

Na Drvno-tehnološkoj konferenciji od 2. do 4. juna će učestvovati predsjednik PKFBiH Marko Šantić i predstavnici kompanija iz Drvnog klastera Hercegovina i Klastera namještaj i drvo BiH.

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) partner je 16. Drvno-tehnološke konferencije koja će u Opatiji okupiti predstavnike iz Hrvatske, regije i šire iz proizvodnog, trgovačkog akademskog i institucionalnog okruženja u sektoru šumarstva, prerade drva i proizvodnje namještaja.

Uzimajući u obzir evropske politike poticanja obnovljivih izvora energije u kojima drvo ima sve važniju ulogu, na ovom skupu će posebna pažnja biti posvećena proizvodnji energije iz drveta, te proizvoda drvnih goriva (peleti).

Peleti se kod nas, kako kažu u Privrednoj komori Federacije BiH, uglavnom izvoze, a nešto malo se koristi za grijanje u domaćinstvima. Smatraju da je potrebno  stimulisati građane za korištenje peleta uključujući neki vid podrške vlasti za kupovinu  kotlova.

Na Drvno-tehnološkoj konferenciji od 2. do 4. juna među ostalima učestvovat će predsjednik PKFBiH Marko Šantić i predstavnici  kompanija iz Drvnog klastera Hercegovina i Klastera namještaj i drvo BiH, te šumarskih preduzeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave