Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Privredna komora KS organizuje seminar na temu "Internet i PR", 13.11.2009. godine u Sarajevu

26.10.2009. 11:47 / Izvor: eKapija.ba

Privredna komora Kantona Sarajevo organizira jednodnevni seminar na temu "Internet i PR", koji će se održati 13. novembra 2009. godine u Sarajevu.

Seminar je namijenjen profesionalcima iz PR-a različitih profila – menadžerima, glasnogovornicima, početnicima, ali i osoblju informatičkih odjela koje usko surađuje sa osobljem zaduženim za odnose s javnošću, obzirom da seminar predstavlja jednu od ključnih komponenti obrazovanja u oblasti PR-a.

Cilj seminara je odgovoriti na pitanje kako iskoristiti različite kanale online komunikacije u odnosima s javnošću? Kako iskoristiti website kao instrument odnosa s javnošću? Koji su to najnoviji trendovi u razvoju online kanala komunikacije i Intreneta? Ovaj program daje vam uvid u različite mogućnosti Interneta u komunikaciji sa ciljnim grupama i u realizaciji programa PR-a.

Web-stranica je lična karta jedne organizacije i jedan od kanala komunikacije koji PR profesionalci svakodnevno koriste. Online bilteni i druge elektronske publikacije koriste se za promotivne aktivnosti jednako koliko i štampani materijali, a mailing liste organizirane po jasno definiranim ciljnim grupama postale su neophodne u radu svih vrsta organizacija. Informacije potrebne za osmišljavanje kampanja, praćenje novih tokova u vašoj profesiji kao i rada konkurencije, najčešće se danas traže i nalaze na Internetu.

Partner seminara je Media Centar Sarajevo, a predavač na seminaru će biti Dino Selimović, direktor 5D-CADD d.o.o. Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave