Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Privredna komora ZDK-a 26.11.2008. godine organizuje konferenciju o refleksiji svjetske ekonomske krize na privređivanje u ZDK-u

24.11.2008. 13:22 / Izvor: Fena

Predstavnici uprava nekih od najrazvijenih kompanija iz Zeničko-dobojskog kantona okupit će se 26. novembra 2008. godine da bi razmatrali refleksije svjetske ekonomske krize na privređivanje u Zeničko-dobojskom kantonu. Konferencija će biti organizovana u Privrednoj komori ZDK-a.

"Predviđeno je da se predlože konkretne mjere i aktivnosti koje izvršna i zakonodavna vlast na svim nivoima treba poduzeti radi ublažavanja negativnih efekata globalne ekonomske krize. Prema mišljenju većine privrednika s područja kantona efekti krize su alarmantni i već se osjeti njihov uticaj na poslovanje, konkurentnost, zaposlenost, izvoz i investiranje", kaže Šefkija Botonjić, predsjednik Privredne komore ZDK-a.

Na sastanak su između ostalih pozvani čelnici preduzeća: Rudnika mrkog uglja "Kakanj", Nova Trgovina Kakanj, Pobjeda Tešanj, Enker Tešanj, FAD Jelah, AS, HIFA, Mann Hummel i Koteks iz Tešnja, Natron Hayat i Primus iz Maglaja, Krivaja 1884 iz Zavidovića, Metalno, RMK Promet i ArcelorMittal Zenica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave