Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Proglašenje pobjednika prvog Microsoft takmičenja za inovativne nastavnike - 16.03.2010. godine u Sarajevu

12.03.2010. 10:43 / Izvor: eKapija.ba

U Sali za konferencija Avaz Twist Tower, 16. marta 2010. godine će biti upriličen svečani prijem povodom proglašenja pobjednika prvog Microsoft takmičenja za inovativne nastavnike. Uz pomoć Microsoft BiH, predstavnici obrazovne zajednice Bosne i Hercegovine su se priključili inicijativi "Partneri u učenju" prije dvije godine, a u 2009./2010. godini organizovan je prvi lokalni Forum inovativnih učitelja i nastavnika (IEF – Innovative Education Forum).

U sklopu ovog projekta, nastavnici iz cijele Bosne i Hercegovine su bili pozvani da prijave svoje radove koji ističu inovativne primjere upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavi.

Pobjednici ovog takmičenja će ujedno biti i predstavnici naše zemlje na ovogodišnjem evropskom forumu inovativnih nastavnika koje se održava od 23 do 25. marta 2010. u Berlinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave