Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Promocija turizma: Mini berza 15. i 16. aprila na Jahorini

12.04.2010. 08:14 / Izvor: Fena

Udruženje turističkih agencija BiH (UTABiH) organizuje na Jahorini 15. i 16. aprila bh. mini berzu za obnovu turističke i kulturne saradnje u BiH.

Berzu je podržalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma BiH, a cilj je stvaranje okvira koji će podsticati buduću saradnju i poduzetničke aktivnosti na cijelom prostoru BiH i susjednih država.

Učesnici skupa među ostalim diskutovat će o razvoju turizma na bazi kulturnih i prirodnih vrijednosti, kao i o adekvatnom organizacionom obliku djelovanja radi olakšavanja saradnje turističkih i kulturnih radnika.

Intencija je, kaže član programskog odbora iz Vanjskotrgovinske komore BiH Goran Brčkalović, da se stvori udruženje kulturnog turizma kakva postoje u našem okruženju radi promicanja prirodne, kulturne i istorijske baštine.

Mini berza treba da otvori i pitanja kao što su turistička infrastruktura, usluge i konkretni prijedlozi za izmjenu i dopunu zakonskih rješenja.

"Turizam je proizvod koji se treba razvijati, a kultura je ključ tog proizvoda", naglašavaju organizatori projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave