Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Prva IDC Third Platform ICT konferencija u Sarajevu

07.03.2014. 16:11 / Izvor: eKapija.ba

Analitička tvrtka IDC Adriatics danas je najavila organizaciju konferencije IDC Third Platform ICT: The New Enterprise DNA, koju će u suradnji sa svojim partnerima održati 18. marta ove godine u Hotelu Sarajevo.

Tijekom sljedećih pet godina, 90 posto IT ulaganja tvrtki biti će usmjereno u  tehnologije tzv. Treće platforme. Tvrtke će i dalje koristiti poslužitelje, računala, client i PC - aplikacije, te žičanu infrastrukturu, koji će služiti uglavnom kao alati koji će olakšali korištenje tehnologija kao što su Mobility, Cloud, Big Data i Social media.  Sama arhitektura, procesi komunikacije i IT ugovori postupno će se mijenjati. Organizacije će postati sve svjesnije vlastitih mogućnosti i nedovoljno iskorištenih potencijala.

IDC konferencija na temu Treće Platforme vodi nas duboko u poslovnu transformaciju poduzeća. Predstaviti će se inovativni i dosada nezamislivi načini na koje mobilnost, analitika te pojam poput Internet of Things kreiraju upravljanje poslovnim resursima – uslugama i proizvodima Na konferenciji će sudjelovati stručnjaci koji će podijeliti svoja najzanimljivija iskustva u praksi s ovom najnovijom poslovnom transformacijom.

Ana Papež, regionalna direktorica tvrtke IDC Adriatics je naglasila: "IDC procjenjuje da će globalno Big Data tržište u 2013. doseći 10 milijardi američkih dolara, odnosno predviđa udvostručenje te potrošnje, na oko 20 milijardi u 2016. godini. Stope rasta prodaje u segmentima Big Data rješenja sustava za pohranu podataka i s tim vezanim IT uslugama bit će daleko veće od "tradicionalne“ IT potrošnje".

Višegodišnja uspješna suradnja sa vodećim kompanijama iz ICT industrije nastavlja se i na ovoj konferenciji te će partneri SAS Adriatic Region te Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A. izložiti svoja promišljanja i predstaviti zanimljiva rješenja, trendove i novitete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave