Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Prvi kongres psihologa BiH od 29. do 31. januara u Sarajevu

28.01.2009. 11:53 / Izvor: Fena

U organizaciji Društva psihologa Federacije BiH i Društva psihologa RS održat će se Prvi kongres psihologa BiH s međunarodnim učešćem, od 29. do 31. januara u Sarajevu.

Osnovni cilj Kongresa jeste afirmacija psihologije kao struke i nauke u savremenom društvu, razmjena znanja i iskustava, te povezivanje psihologa u BiH, regionu i šire.

Zvanično otvaranje Kongresa zakazano je za četvrtak, 29. januara, u 18 sati u hotelu "Hollywood" na Ilidži.

Na kongresu se očekuje učešće više od 150 stručnjaka u oblasti psihologije iz zemlje i inostranstva. Bit će prezentirano oko 80 stručnih radova iz oblasti: kognitivne psihologije, psihometrije, organizacijske psihologije, edukacijske psihologije, školske psihologije, razvojne psihologije, psihologije ličnosti i socijalne psihologije.

Organizaciju kongresa su podržali Ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, Bosnalijek, Pliva, Oktal pharma i hotel "Hollywood", saopćeno je danas iz Društva psihologa u FBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave