Prvi modul Targer programa za menadžere 18. i 19. maja ove godine

26.04.2018. 09:43 / Izvor: Akta.ba
Prvi modul Targer programa za menadžere 18. i 19. maja ove godine

Program predviđa grupni rad kroz deset dvodnevnih treninga, kao i individualni i mentorski rad sa učesnicima.

Targer Leadership Excellence Program, namijenjen menadžerima, kandidatima za top menadžere, poduzetnicima, poslovnim ljudima i firmama koje žele investirati u razvoj ključnih ljudi, počinje sa radom 18. i 19. maja ove godine. Kompanija Targer Engineering & Consulting je program razvila na osnovu iskustava rada u domaćim proizvodnim i industrijskim firmama, i prepoznate potrebe za razvoj programa koji će integrisati rad na specifičnim tehničkim temama, i temama iz oblasti upravljanja, menadžmenta i liderstva.

Program predviđa grupni rad kroz deset dvodnevnih treninga, kao i individualni i mentorski rad sa učesnicima. Učesnici će posjetiti i dvije proizvodne kompanije u BiH u kojima su Targer konsultanti radili na unapređenju procesa, a cjelokupan program za prvu generaciju će biti realizovan tokom 2018.godine.

Tim predavača je koncipiran tako da ekspertizom pokriva osjetljiva ciljana polja, te nudi kombinaciju industrijskog, menadžerskog, univerzitetskog i konsulantskog iskustva. Svi učesnici završetkom Programa dobivaju jednogodišnje besplatno članstvo u Targer Alumni klubu, koji će u budućnosti okupljati prijatelje i klijente konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting.

"Targer Leadership Program je sažetak iskustava i razmišljanja našeg tima, o odgovoru na pitanje: "Kako olakšati i ubrzati profesionalni razvoj srednjeg i visokog menadžmenta", kako kroz jednogodišnji program ponuditi alate za rješavanje univerzalnih menadžerskih problema, sa fokusom na proizvodne i industrijske firme", rekao je Tarik Kadrispahić, konsultant sa međunarodnim iskustvom i osnivač firme Targer E&C.

Dodao je da su menadžerska rješenja u korištenju maksimuma dostupnih resursa nerijetko vrlo složena i u potpunosti bazirana na improvizacijama, što je štetno i nepotrebno u vremenu u kojem je dostupno a i poželjno – učiti iz tuđih iskustava.

Većina modula će biti održana u Sarajevu, sa mjesečnom dinamikom koja neće ugrožavati redovne poslovne aktivnosti učesnika. Predavački tim čine: dr. Alan Lisica, Tarik Kadrispahić, Jasmin Valjevac, dr. Hadis Bajrić, Damir Hotić, Damir Delić Đuljić, Anela Kukuljac, Zoran Đurđević, dr. Kasim Tatić i dr. Ramo Palalić.

Cijena kompletnog jednogodišnjeg programa iznosi 3,850.00 KM, sa popustom za nekoliko učesnika iz iste kompanije.

Prvi modul Leadership Excellence Programa će biti održan 18. i 19.05.2018. godine u Sarajevu.  

Više informacija o Leadership Excellence Programu možete pronaći na sljedećem linku ( http://www.targer.ba/soi/skola.php?id=5 ) ili u zvaničnoj brošuri programa (http://targer.ba/ba/pdf/Leadership.pdf) Ili putem telefona +387 61 100 526 (kontakt osoba: Damir Delić Đuljić)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave