Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Prvi "Sarajevo PR Open" - Jednodnevna konferencija o trendovima u PR-u 18.11.2008. godine u hotelu Radon Plaza

20.10.2008. 08:56 / Izvor: eKapija.ba

Prva jednodnevna konferencija „Sarajevo PR Open“, u organizaciji agencije Prime Communications, održat će se u hotelu Radon Plaza u Sarajevu 18.11.2008 godine. Riječ je o konferenciji koja će povezati stručnjake iz oblasti odnosa s javnošću u Bosni i Hercegovini i regiji, te ugostiti neke od najznačajnijih regionalnih i domaćih predavača koji će kroz predavanja, diskusije i okrugle stolove govoriti o trendovima u PR-u.

U okviru prvog „Sarajevo PR Open-a“ predviđena su dva bloka predavanja, gdje će u prijepodnevnom terminu stručnjaci iz regije govoriti o svojim iskustvima i regionalnim trendovima u PR-u, te novim izazovima sa kojima se stručnjaci iz ove, kod nas sve popularnije oblasti, svakodnevno susreću. Drugi dio predavanja predviđen je za stručnjake iz Bosne i Hercegovine koji će se fokusirati na domaće trendove, saopćeno je iz ove agencije.

Sastavni dio jednodnevne konferencije su i panel diskusije o aktuelnim temama „Političko komuniciranje u Bosni i Hercegovini i regiji“ i „Značaj PR-a za top menadžment“ na kojima će istaknuti profesionalci iz ovih oblasti, direktori kompanija i političari u panel diskusiji imati priliku da iznesu svoja mišljenja i viđenja o ovim temama.

„Sarajevo PR Open“ će postati tradicionalna konferencija, koja će jednom u godini okupiti PR-ovce i omogućiti razmjenu iskustava, saznanja i dodatno educiranje, kao i sklapanje novih kontakata i budućih uspješnih saradnji.

„Bosanskohercegovački PR je izašao iz okvira klasičnog modela komuniciranja. Konkurencija je iz dana u dan sve veća i bolja, te je pravo vrijeme da stručnjaci razmijene svoja iskustva i doprinesu razvoju ove oblasti u BiH. Ovo nije profesija gdje se sjedi iza zatvorenih vrata, te je vrijeme da se popenemo stepenicu više i budemo konkurentni zemljama u regiji, ali i šire. Sigurna sam da će prava imena prepoznati Sarajevo PR Open, jer je konferencija upravo i namijenjena najboljima iz ove oblasti.“, izjavila je Arijana Kadrić, Client Service Director Prime Communications.

Agencija Prime Comunications organizacijom ove konferencije želi svim zainteresovanim omogućiti dodatno usavršavanje u svojoj profesiji kao i upoznavanje novih trendova, strategija i tehnika koje u svakodnevnom radu mogu doprinijeti boljem uspjehu i bržem napredovanju PR profesije u Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave