Radionica: Doživite Blockchain tehnologiju

16.10.2019. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Radionica: Doživite Blockchain tehnologiju

Interaktivna radionica zasnovana na Blockchain igri razvijenoj u PwC Holandija.

"PwC Akademija 18. novembra 2019. godine po prvi put u BiH organizuje radionicu "Doživite Blockchain tehnologiju" koja će polaznicima pomoći da shvate koncept kriptovaluta i blockchain tehnologije.

Interaktivna radionica zasnovana na Blockchain igri razvijenoj u PwC Holandija.

Jednodnevna radionica pomaže menadžerima srednjeg i visokog nivoa da upoznaju koncept blockchain tehnologije, kao i da shvate mogućnost za primjenu te tehnologije uposlovanju njihovih kompanija. Cilj radionice je da učesnici uz pomoć igre iskuse na interaktivan način kako Blockchain tehnologija funkcioniše.

Ova radionica će vam pomoći u:

Shvatanju koncepta kriptovaluta i blockchain tehnologije. Tokom prošle godine se u medijima puno pisalo o kriptovalutama, ali uglavnom zbog vrtoglavog rasta njihovih cijena na berzama. Obuka pomaže u razumijevanju blockchain tehnologije na kojoj su kriptovalute bazirane i shvatanja šta tu tehnologiju čini toliko inovativnom.

Razumijevanju potencijala za primjenu blockchain tehnologije van kriptovaluta. Iako kriptovalute predstavljaju prvu, i još uvijek glavnu, primjenu blockchain tehnologije, mogućnosti za njenu primjenu prevazilaze okvire kriptovaluta. Obuka ima za cilj da ukaže napotencijal za primjenu blockchain tehnologije u različitim oblastima, na probleme koje ta tehnologija može riješiti, kao i na izazove koji se pojavljuju u procesu implementacije tehnologije. Polaznici će se upoznati sa različitim mogućnostima za primjenu blockchain tehnologije, sa projektima koji su već u fazi razvoja, kao i sa onim koji su još uvijek na nivou ideje.

Nakon završene obuke, polaznici će moći da sagledaju na koje načine bi blockchain tehnologija mogla da promijeni njihov model poslovanja, šta bi time dobili i sa kakvim bi se potencijalnim izazovima susreli.

Kome je seminar namijenjen?

Obuka je namijenjena menadžerima srednjeg i visokog nivoa u kompanijama kao i onima kojižele da budu u toku sa inovacijama te da kreiraju promjene, umesto da im se prilagođavaju.

Prijave do 14. novembra.

Više informacija na linku: https://pwc.to/2nMenxN

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave