Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Radionica "Harmonizirani upravni postupak u BiH – građani i poslovni sektor zahtijevaju pravnu sigurnost i učinkovitost" - 08.06. i 09.06.2009. godine

08.06.2009. 13:42 / Izvor: Fena

Ured koordinatora za reformu javne uprave zajedno sa SIGMA-om (Support for Improvement in Governance and Management in Central and Eastern European Countries) koja pruža aktivnu podršku reformi javne uprave u Bosni i Hercegovini organizira 8. i 9. juna 2009. godine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH radionicu "Harmonizirani upravni postupak u BiH – građani i poslovni sektor zahtijevaju pravnu sigurnost i učinkovitost".

Cilj radionice je upoznati predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti sa najboljim evropskim praksama u oblasti upravnog odlučivanja.

O aktivnostima Ureda koordinatora za reformu javne uprave na području općeg upravnog postupka govorit će Nevenka Savić, državni koordinator za reformu javne uprave, dok će eksperti SIGMA-e, Wolfgang Rusch, prof. dr. Ulrich Karpen i prof. dr. Zarije Seizović, govoriti o jedinstvenom sistemu općih upravnih procedura u federalnoj državi na primjeru iskustva Federalne Republike Njemačke, pravnim principima upravnih procedura u Evropskom administrativnom prostoru i reformi postojećeg upravnog zakonodavstva – potrebe građana i očekivanja u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave