al
Radionica iz oblasti hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Radionica iz oblasti hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza

28.05.2019. 08:43 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Poljoprivredno - prehrambenim fakultetom u Sarajevu organizira besplatne edukacije iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje. Ciklus počinje edukacijom „Hortikulturno uređenje balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu” i sastoji se od osam časova praktičnih radionica, primjera dobre prakse, elektronske prezentacije i dodjele certifikata.

Cilj edukacije je da građani kroz praktične radionice dobiju osnovno znanje o značaju hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade, i na taj način da se podstaknu na hortikulturno uređenje ambijenta ugodnog stanovanja i poslovanja. 

Prva praktična radionica edukacije„ Hortikulturno uređenje balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu” održat će se, u srijedu, 29.05.2019. godine u terminu od 17 do 18.30 sati na Oglednom poligonu Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta u Butmiru, u ulici Butmirska cesta 97.   

Predavač je prof. dr. Jasna Avdić, Šef katedre za floristiku i pejzažno projektovanje Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Građani koji su zainteresirani za prisustvo na praktičnoj radionici mogu se prijaviti do 29.05.2019. godine do 15 sati, putem  e-maila: poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili pozivom na telefonski broj 033 291-253.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave