Radionica: Kako izvoziti građevinske proizvode na tržište Evropske unije

18.01.2019. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Radionica: Kako izvoziti građevinske proizvode na tržište Evropske unije

Ovaj program obuke ima za cilj da upozna proizvođače građevinskih proizvoda odnosno građevinske stolarije sa uslovima koje je potrebno ispuniti da bi se proizvodi plasirali na tržište Evropske unije.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju organizira radionicu na temu “Kako izvoziti građevinske proizvode na tržište Evropske unije-građevinska stolarija” koja se održava 06.02.2019. godine u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo, La Benevolencije 8, u Sarajevu

Ovaj program obuke ima za cilj da upozna proizvođače građevinskih proizvoda odnosno građevinske stolarije sa uslovima koje je potrebno ispuniti da bi se proizvodi plasirali na tržište Evropske unije. U tom smislu, u toku radionice će biti predstavljeni zahtjevi EU Uredbe o građevinskim proizvodima 305/2011, BAS EN standardi za ispitivanje prozora i vanjskih vrata, fabrička kontrola kvaliteta, mogućnosti unaprjeđenja poslovanja kompanija putem finansiranja iz fondova Evropske unije i sl.

Pored toga, predstavit će se zakonodavstvo Bosne i Hercegovine u području građevinskih proizvoda kako bi učesnici stekli kompletnu sliku o uslovima za plasman građevinskih proizvoda (građevinske stolarije) ne samo na tržište Evropske unije nego i na tržište Bosne i Hercegovine. Radionica je namjenjena proizvođačima građevinskih proizvoda odnosno građevinske stolarije, uvoznicima, distributerima kao i svima onima koji su profesionalno zainteresirani za ovu problematiku.

Kotizacija za učešće na radionici iznosi 85KM (+PDV). U kotizaciju su uključena predavanja, osvježenje u predviđenim pauzama i seminarski materijal. Uplate kotizacije je moguće izvršiti na račun 3383202250102995 kod Unicredit bank dd Sarajevo.

Ispunjen prijavni obrazac sa potvrdom o izvršenoj uplati kotizacije potrebno je dostaviti najkasnije do 04.02.2018. godine do 16:00 na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave