Radionica za kakanjske nastavnike – rad sa mBot robotima u nastavi

19.11.2018. 13:37 / Izvor: Akta.ba
Radionica za kakanjske nastavnike – rad sa mBot robotima u nastavi

IT stručnjaci iz Tvornice cementa Kakanj organiziraju stručno usavršavanje nastavnika

Povodom obilježavanja 40 godina postojanja, Tvornica cementa Kakanj donira 40 mBot robota i prateće tablet i laptop računare osnovnim školama u Kaknju. Radi se o veoma modernom pristupu nastavi informatike uz korištenje mBot robota čija upotreba školarcima pruža cjelokupno rješenje za praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. 

Ovaj edukacijski robot set pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – nauku, tehnologiju, inžinjering i matematiku).

IT stručnjaci iz Tvornice cementa Kakanj tim povodom organiziraju stručno usavršavanje nastavnika za ovaj program robotike koje će se 20.11.2018. godine održati u Tvornici cementa Kakanj u okviru događaja ERW2018 – European Robotics Week (Evropska sedmica robotike). 

Ovo je jedan od 1000 događaja koji se odvijaju u Evropi tokom ove sedmice posvećene robotici. Nakon završene obuke, školama će se isporučiti roboti.

Na ovaj način djeca u osnovnim škola prestaju biti samo konzumenti tehnologije nego postaju njeni kreatori. Na ovaj način počinje STEM revolucija u školovanju i u Kaknju, a kakanjski osnovci imaju priliku da dodatno prošire horizonte i dobiju barem jednake šanse u edukaciji i životu kao i njihovi vršnjaci u razvijenim zapadno–evropskim zemljama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave