Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Razvojna agencija Eda organizuje godišnje savjetovanje lokalnih lidera, od 22. do 24.10.2009. godine u Neumu

19.10.2009. 12:33 / Izvor: Fena

Razvojna agencija Eda organizuje godišnje savjetovanje lokalnih lidera koje će biti održano od 22. do 24. oktobra u Neumu.

Savjetovanje će voditi uspješni načelnici općina i gradova, dokazani eksperti i bankari iz BiH, Srbije i Hrvatske, među kojima su Goran Ješić, Jasmin Imamović, Zoran Tegeltija, Husejin Smajlović, Dragoljub Davidović, Žarko Primorac i drugi.

Više od sto načelnika općina, gradonačelnika, eminentnih praktičara i stručnjaka za lokalnu upravu s područja zapadnog Balkana će kroz diskusiju i interaktivan rad tokom savjetovanja, tražiti odgovore za aktuelne izazove u oblasti lokalnog razvoja kao što su uticaji ekonomske krize, transformacija ekonomske strukture grada, oblikovanje lokalne ekonomije u ruralnoj sredini, privlačenje investicija, konkurentnost, stvaranje efikasne i kvalitetne administracije, očekivana podrška općinama i gradovima u BiH i dr.

Godišnje savjetovanje lokalnih lidera je dio djelatnosti Edapedije čija je misija omogućiti i olakšati lokalnim liderima u BiH i na području zapadnog Balkana da ostvaruju natprosječne rezultate u upravljanju općinama i gradovima, prvenstveno kroz međusobne interakcije i razmjenu iskustva.

Iza Edapedije stoji Razvojna agencija Eda iz Banje Luke, koja je svojim dugogodišnjim radom pokazala konkretne rezultate, stručnost i kreativnost u vezi s razvojem lokalne uprave i samouprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave