Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Razvojna agencija Eda organizuje okrugli stol na temu "Rješenje stambenog problema mladih – važnost i implementacija", 17.12.2009. godine u sali Opštine Istočna Ilidža

15.12.2009. 10:12 / Izvor: eKapija.ba

Razvojna agencija Eda organizuje okrugli sto na temu "Rješenje stambenog problema mladih – važnost i implementacija" koji će se održati u četvrtak, 17.12.2009. godine u sali Opštine Istočna Ilidža (ul. Vojvode Radomira Putnika broj 2), sa početkom u 12.00 časova.

Vinko Radovanović, gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo će se obratiti prisutnima na početku rada okruglog stola. U radu okruglog stola se očekuje učešće predstavnika relevantnih odjeljenja ‐ odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, finansije i prostorno uređenje opština Grada Istočno Sarajevo (Istočna Ilidža, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Sokolac i Trnovo), opština Kantona Sarajevo (Centar Sarajevo, Stari Grad, Novo Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Ilijaš, Ilidža, Hadžići i Trnovo) i omladinskih organizacija sa područja ovih opština.

Tokom rada okruglog stola će biti prezentovani nalazi istraživanja o stambenom problemu mladih na osnovu kojih je kreiran treći dio smjernica za pripremu javne politike za podršku rješavanju stambenog pitanja mladih. Diskutovaće se o važnosti rješavanja stambenog pitanja mladih i mogućim pristupima u rješavanju ovih problema.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Milošu Šipragiću, na telefone 051/300‐241, 051/319‐507 ili e‐mail: milos.sipragic@edabl.org .

Smjernice za pripremu javne politike pod nazivom "Rješenje stambenog problema mladih – važnost i implementacija pogledajte u pdf fajluklikni za PDF fajl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave