REC seminar: Aktuelna pitanja u ostvarivanju i zaštiti radnih odnosa

24.05.2014. 09:37 / Izvor: eKapija.ba
REC seminar: Aktuelna pitanja u ostvarivanju i zaštiti radnih odnosa

REC d.o.o. 09.06.2014. godine u Sarajevu (Hotel Hollywood ) organizuje jednodnevni interaktivni seminar na temu: Aktuelna pitanja u ostvarivanju i zaštiti radnih odnos.

REC d.o.o. 09.06.2014. godine u Sarajevu (Hotel Hollywood ) organizuje jednodnevni interaktivni seminar na temu:  Aktuelna pitanja u ostvarivanju i zaštiti radnih odnosa - (Aktuelna pitanja i sudska praksa Vrhovnog suda FBiH).

Radnopravna pitanja neprestano su aktuelna i „živa materija“ koja zahtijeva kontinuirano usvaršavanje na seminarima i radionicama, a posebno kroz odgovore na pitanja iz svakodnevne prakse, usmjereno ka pronalaženju što kvalitetnijih odgovora na konkretne probleme u praksi. Ovaj put REC d.o.o. je uključio svoje spoljnje saradnike, sudiju i profesoricu radnog prava koji će vam biti na raspolagnju tokom seminara, kako sa svojim pripremljenim izlaganjima, tako i odgovorima na pitanja i sudskom praksom Vrhovog suda Federacije BiH.

Sve koji su zainteresirani da se prijave za učešće na seminaru treba da, ukoliko je moguće, unaprijed dostave pripremljena pitanja za sudiju Gorana Nezirovića i prod. dr. Jasminku Gradaščević – Sijerčić kako bi se adekvatno mogli pripremiti i odgovoriti na postavljena pitanja. Međutim, to neće utjecati na mogućnost postavljanja pitanja lično. Pitanja možete dostaviti na e-mail adresu u prilogu.

SEMINAR JE NAMJENJEN:

-Javnim institucijama, pravnicima u javnom i privatnom sektoru, pravnicima  iz zdravstvenih ustanova i organizacija, voditeljima odjela ljudskih potencijala i dr..

PROGRAM SEMINARA:

  • Radni odnosi u zakonodavstvu i praksi FBiH;
  • Kolektivni ugovori u zakonodavstvu i praksi FBiH;
  • Mobing na radnom mjestu;
  • Sudska praksa Vrhovnog suda FBiH;
  •  Izvršenje po presudama iz radnih odnosa;
  • Pitanja i odgovori.

PREDAVAČI:

  •  Prof. dr. JASMINKA GRADAŠČEVIĆ - SIJERČIĆ – Pravni fakultet Sarajevo
  • GORAN NEZIROVIĆ – Sudija vrhovnog suda Federacije BiH

 

POČETAK SEMINARA

  • U vremenu od 09,30 – 16,00

 

POSEBNO IZDANJE:

U prodaji je Priručnik ZASNIVANJE I PRESTANAK RADNOG ODNOSA u kojemu smo obuhvatili različite aspekte zasnivanja radnog odnosa, prava iz radnog odnosa i odgovore na pitanja iz okvira teme. S druge strane pripremili smo na oko 50 strana različitih prijedloga (urnek) rješenja iz okvira teme koji mogu biti od praktične koristi za svakodnevnu upotrebu. Obim Priručnika 200 strana. Sadržaj Priručnika dostupan je na www.rec.ba.

PRIJAVA ZA SEMINAR:

Obavezna prijavu za seminar putem prijavnog obrasca:

Tel:   + 387 33 21 45 82

Fax:  + 387 33 21 45 82

Mob: + 387 61 19 11 85

Mob: + 387 61 15 04 54

E-mail:

rec.doo@bih.net.ba , fadilse@gmail.com , rec@rec.ba

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavni_obrazac_za_seminar_REC.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave