Najave / DOGAĐAJI

Recesija dolazi - jesmo li spremni?

23.06.2020. 13:32 / Izvor: Akta.ba

Nismo očekivali niti željeli recesiju, ali smo je iskoristili za dugoročno jačanje svoje tržišne pozicije.

Ovako otprilke glasi parola mnogih kompanija i pojedinaca koji su teška vremena ekonomskih kriza iskoristili za postavljanje temelja svojih budućih uspjeha. Jer upravo se to tokom i neposredno nakon recesija u prošlosti dešavalo: intenzivno stvaranje gubitnika i pobjednika.

Sva istraživanja pokazuju da nas očekuje manje ili više teška svjetska recesija u naredne dvije godine. To će imati ozbiljne posljedice na naše živote, karijere i biznise. Šta poduzeti sad odmah?

Kako se vrše pripreme za recesiju u vlastitim kompanijama, te kakve preporuke djelovanja mogu podjeliti s nama, o tome ćemo na na predstojećem PIT online panelu razgovarati sa gostima iz značajnih kompanija za BH ekonomiju.

Sastav 6. PIT panel diskusije:

- Maid Jabandžić, direktor, Madi - Tešanj
- Ernad Smajić, direktor, Malak Janj - Donji Vakuf
- Mirsad Hadžihasanović, BD Care Fusion - Cazin
- Anela Valjevac, Phoenix Pharma - Sarajevo, Moderator

Serija panel diskusija pod nazivom „IZAĐIMO JAČI“ podržana je od strane "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH“, u ime Njemačke vlade.

Obogatite svoje znanje i razumjevanje industrijskih procesa, a s nama podjelite svoja vlastita razmišljanja. Pridružite nam se.

Četvrtak, 25.06.2020. u 18.00.

PRIJAVI SE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave