Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Regionalna konferencija "Zdravlje u svim politikama i primarna zdravstvena zaštita", Sarajevo, 23. i 24. septembra 2009. godine

23.09.2009. 10:06 / Izvor: eKapija.ba

U sarajevskom hotelu "Holiday Inn", 23. i 24. septembra 2009. godine će se održati Treća regionalna konferencija "Zdravlje u svim politikama i primarna zdravstvena zaštita" i dijalog Svjetske zdravstvene organizacije o politici "Globalna kriza i zdravlje", saopćilo je Federalno ministarstvo zdravstva.

Organizatori Konferencije su Federalno ministarstvo zdravstva i CIDA projekt „Politika primarne zdravstvene zaštite na Balkanu“, uz suorganizaciju Svjetske zdravstvene organizacije i Evropskog opservatorija o zdravstvenim sistemima i politikama, i učešće Svjetske banke.

Ovo je završna konferencija projekta "Politika primarne zdravstvene zaštite na Balkanu", koji finansira Vlada Kanade kroz Kanadsku agenciju za međunarodni razvoj (CIDA). Kanadsko društvo za međunarodno zdravlje i Queen’s univerzitet implementiraju projekt u Bosni i Hercegovini i Srbiji u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, Odjelom za zdravstvo Brčko distrikta, uz koordinaciju Ministarstva civilnih poslova BiH, i sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije.

Na konferenciji će se okupiti više od 180 učesnika iz Srbije i Bosne i Hercegovine, te drugih zemalja regiona. Visoki zvaničnici, eminentni stručnjaci i glavni akteri u trogodišnjem CIDA projektu će imati priliku da prodiskutiraju intersektorsku prirodu unapređenja zdravlja populacije i uvođenja zdravlja u sve politike, razmotriti utjecaj globalne krize na zdravlje, i prezentirati rezultate i naučene lekcije u projektu "Politika primarne zdravstvene zaštite na Balkanu".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave