Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma "Kotor Varoš 2017"

17.03.2017. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma 'Kotor Varoš 2017'

Regionalni sajam pratiće stručne konferencije, predavanja i poslovni susreti privrednika uz bogat svečani program i brojne kulturno-zabavne manifestacije.

Po prvi put u Kotor Varošu ove godine od 31. marta do 01. aprila 2017. godine, održaće se Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“ pod sloganom „Pokrenimo privredu“. Svečano otvaranje Sajma biće 31. marta sa početkom u 11 časova u Sportskoj dvorani.

Regionalni sajam pratiće stručne konferencije, predavanja i poslovni susreti privrednika uz bogat svečani program i brojne kulturno-zabavne manifestacije za izlagače i posjetioce.

Centralne teme sajma su Investicioni projekti energetskog sektora i sektora zelenih investicija, regionalni energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija cijelog regiona, saradnja po modelu JPP (javno privatno partnerstvo). Obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata i ESCO ugovori, biće aktuelne sajamske teme.

Paralelno sa ovim sajmom održaće se sajam poljoprivrede na kojem će se izlagači, poljoprivredni proizvođači upoznati sa trenutnim projektima i dostupnim sredstvima za razvoj agrara i poljoprivrede kao grane privrede uopšte.

Na Regionalnom sajamu privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“ očekuje se i učešće više od 250 predstavnika privrednika i ekonomista iz zemlje i okruženja, predstavnika institucija Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Kine, Italije, Rusije, Njemačke, Švicarske, kao i predstavnika brojnih ambasada, investitora, finansijskih institucija i drugih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave