RENEXPO®BIH - Međunarodna platforma za vode, energetiku i okoliš

06.09.2018. 08:21 / Izvor: Akta.ba
RENEXPO®BIH - Međunarodna platforma za vode, energetiku i okoliš

Peti međunarodni sajam energetike, voda i okoliša - RENEXPO® BiH, u Sarajevu će 24. i 25. oktobra biti glavno stječište biznis lidera.

RENEXPO®BIH

Međunarodna platforma za vode, energetiku i okoliš

24. i 25. Oktobar 2018. 

Sarajevo, Bosna i Hercegovina  

Peti međunarodni sajam energetike, voda i okoliša - RENEXPO® BiH, u Sarajevu će 24. i 25. oktobra biti glavno stječište biznis lidera, donosilaca odluka, domaćih i inostranih stručnjaka u oblasti obnovljive energije, energetske efikasnosti, upravljanja vodama, ekologije i ekonomije.

Ove godine organizator sajma, njemačka grupacija REECO, najavljuje nove aktere na BiH tržištu, sa kojima se stručnjaci i privrednici mogu upoznati u sajamskoj ekspoziciji ili kroz konferencijsku prezentaciju.

Očekuju nas prezentacije 80 kompanija, u sajamskoj ekspoziciji i konferencijskom programu. Učesnici sajma RENEXPO® BiH dolaze iz 25 evropskih i svjetskih zemalja, regije i Bosne i Hercegovine. 

Ulaz je slobodan za posjetioce sajma uz registraciju putem linka.

Bosnu i Hercegovinu očekuju značajna ulaganja u oblasti zelene energije, nakon usvajanja energetske strategije, a time i više zainteresovanih da tehnološka rješenja, proizvode i usluge ponude tržištu BiH. Najznačajniji akt u proteklih nekoliko godina će biti predstavljen učesnicima sajma i konferencije, kao i novi modeli finansiranja EE projekata.

Konferencijski program ide u korak sa potrebama tržišta. Male hidrocentrale, pored oprečnih stavova, zauzimaju najveću pažnju učesnika - struke, investitora i proizvođača opreme. Na sajmu se mogu upoznati vodeći, svjetski proizvođači turbina, kao što suAndritz Hydro SAS, CINK Hydro-Energy k.s., Koessler GmbH & Co KG, Hydroplan UK.

Konferencija RENEXPO® će ponuditi najnovije tržišne informacije, rješenja za unapređenje infrastrukture vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda, a finansijske planove u ovoj oblasti će predstaviti Svjetska Banka.

Strateški projekti, investicioni okvir, uvid u dva najnačajnija sektora održivog razvoja - voda i energetika su teme sastanaka, sajamskogkonferencijskog programa, sa kojima se bolje možete upoznati putem stranice: www.renexpo-bih.com

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave