Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Resorna ministarstva bh. entiteta 21. marta 2009. godine u Bijeljini na skupu povodom svjetskog dana voda - Iznos granta za projekat upravljanja Neretvom i Trebišnjicom 6 mil USD

20.03.2009. 10:55 / Izvor: Fena

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u saradnji s entitskim agencijama za vode, organiziraju u petak, 20. marta 2009. godine, u Bijeljini radni skup povodom obilježavanja 22. marta - Svjetskog dana voda.

Mot ovogodišnjeg Svjetskog dana voda je "Dijelimo vode - dijelimo mogućnosti" (prekogranične vode), navodi se u saopćenju resornog ministarstva RS-a.

Bosna i Hercegovina je zemlja koja dijeli svoja slivna područja sa susjednim zemljama, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom (na rijekama Una, Drina i Sava) i ratifikovala je Konvenciju o zaštiti rijeke Dunav, pošto svojim najvećim dijelom pripada dunavskom slivu. Sa zemljama s kojima dijeli rijeku Savu (Slovenija, Hrvatska i Srbija), formirala je Savsku komisiju.

Projekat upravljanja Neretvom i Trebišnjicom između Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj pokrenut je 6. marta 2009. godine.

Iznos granta je šest miliona američkih dolara od toga za BiH četiri, a za Hrvatsku dva miliona dolara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave