Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Revicon: Radionica na temu "Praktična primjena i nove obaveze u postupcima javnih nabavki", 17. i 18.12. u Sarajevu - 21. i 22.12.2009. godine u Banjoj Luci

09.12.2009. 12:56 / Izvor: eKapija.ba

Revicon d.o.o. organizuje novi ciklus edukacije koji je namijenjen obveznicima primjene propisa iz sistema javnih nabavki. Dvodnevna radionica o temi "Praktična primjena i nove obaveze u postupcima javnih nabavki", održat će se 17. i 18.12.2009. u Sarajevu (Poslovna akademija Ekonomskog fakulteta) i 21. i 22.12.2009. godine u Banjoj Luci (Hotel Bosna).

Osnovu edukacije čini praktičan rad na stvarnim primjerima, te samostalno provođenje cjelokupnog postupka javnih nabavki uz poseban naglasak na primjeni uputstva o pripremi i dostavi izvještaja o dodjeli ugovora u postupcima javnih nabavki.

Zahvaljujući bogatom iskustvu stečenom tokom brojnih edukacija o pravilnoj primjeni Zakona o javnim nabavkama, kroz praktične vježbe i interaktivno vođenje radionice su se pokazale najefikasnijim načinom edukacije u ovoj oblasti.

Radionica je namijenjena učesnicima u pripremi Standardne tenderske dokumentacije, članovima Komisija za nabavke, te svim drugim koji će se vremenom uključiti u rad na poslovima javnih nabavki.

Tokom radionice učesnici će se upoznati i sa komplementarnim zakonima važnim pri operacionalizaciji nabavki.

Kratki prikaz tematskih cjelina:

– Primjena novog Uputstva o pripremi i dostavi izvještaja o dodjeli ugovora u postupcima javnih nabavki

– Razlozi propisivanja postupaka nabavke

– Izbor oglednih postupaka prema prijedlogu učesnika

– Donošenje relevantnih odluka

– Izrada tenderske dokumentacije

(Tenderska dokumentacija za izvođenje građevinskih radova poštujući propise o gradnji i uzanse o građenju; nabavku opreme uz poštivanje i dokazivanje preferencijalnog tretmana; nabavku finansijskih usluga, deponovanja, kreditiranja, osiguranja; nabavku specifičnih roba; korištenje prednosti provođenja konkursa za izradu idejnog rješenja; racionalizaciju nabavki primjenom višegodišnjeg okvirnog sporazuma; racionalizaciju primjenom procedura zajedničkih nabavki; nabavku konsultantskih i intelektualnih usluga putem ugovora o djelu; utvrđivanje kvalifikacionih kriterija kod specifičnih nabavki; podrška procesu nabavki primjenom propisa o zaštiti potrošača u postupcima nabavki; oblike zaštite ugovornih organa od nelojalne konkurencije; obavezne i zaštitne ugovorne klauze u nacrtu ugovora o nabavci; druge nabavke prema prijedlogu učesnika).

Sve navedene aktivnosti provodiće se na stvarnim primjerima, pod nadzorom i uz tumačenje predstavnika Agencije za javne nabavke BiH, ovlaštenih predavača javnih nabavki i moderatora dr. Željka Rička.

Nakon završene edukacije učesnicima radionica je na raspolaganju i naš Savjetodavni servis za dodatne konsultacije i pomoć pri praktičnoj realizaciji nabavki. Broj učesnika radionice je ograničen.

Prijava

revicon@revicon.info

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave