Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sajam domaće privrede na Trgu Alije Izetbegović od 12.do 15. novembra

Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće" organizuje Sajam domaće privrede na Trgu Alije Izetbegović od 12. do 25. novembra tekuće godine

10.11.2014. 12:20 / Izvor: eKapija.ba

Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće"  organizuje Sajam domaće privrede na  Trgu Alije Izetbegović od 12. do 25. novembra tekuće godine. Ovo će biti drugi ovogodišnji sajam domaće privrede na području Sarajeva. Može se reći da sajam bh. privrede već poprimio tradicionalni karkater jer se već petu godinu zaredom održava.

Cilj održavanja Sajma je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda u vrijeme teške ekonomske situacije u našoj zemlji.

Kako navode iz Udruženja KKD, učešće na Sajmu će uzeti više od pedeset firmi sa cijele teritorije BiH iz različitih industrijskih oblasti mala,srednja i velika preduzeća.

Najviše firmi dolazi iz prehrambene industrije, zatim, građevina, tekstil, tehnologija, organska proizvodnja, trgovina.....

"Cilj kao i svake godine je da okupimo firme iz raznih industrijskih oblasti iz cijele zemlje na jednom mjestu kako bi skrenuli pažnju građana i javnosti da se u BiH puno toga proizvodi i da se radi o kvalitetnim artiklima", poručuju organizatori.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave