Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sajam Interio 2008 - Očekuje se 50.000 posjetilaca

21.02.2008. 12:37 / Izvor: eKapija.ba

Centar Skenderija – sarajevski sajmovi u partnerstvu sa Šipadom i Sinkro Meblštofom, organizuje 26. Međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, unutrašnjeg uređenja i pratećih djelatnosti INTERIO 2008 koji će se održati u Sarajevu od 13. do 17. marta 2008. godine. Sajam će privući više od 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona, a očekuje se više od 50.000 posjetilaca. U pet dana sajma, oni će biti u dodiru sa moderno dizajniranim namještajem, te imati mogućnost da opreme svoje domove po veoma pristupačnim, sajamskim, cijenama.

Ovogodišnji sajam, sa dvostruko više izlagača i na dvostruko više izložbenog prostora nego prošlogodišnji, predstaviće najnovije trendove u izradi namještaja, kao i sve druge moguće proizvode od drveta, te druge sadržaje, koji se mogu koristiti u opremanju stambenih i poslovnih prostora.

Pored bogatog izložbeno-prodajnog programa, ovogodišnji sajam "INTERIO" će biti i centralno mjesto održavanja mnogobrojnih pratećih manifestacija od čega najvaljujemo 2. Međunarodnu izvoznu konverenciju – Susreti B2B, 1. Međunarodni seminar šumarstva i drvne industrije i 1. Međunarodno takmičenje dizajnera.

Razumijevajući prirodne resurse kojima Bosne i Hercegovina raspolaže, i njene drvoprerađivačke kapacitete, namjera organizatora je, kako je saopćeno, da se, između ostalog, razmotri značaj certificiranog drveta u izvozu u zemlje Evropske unije, kao i poslovno okruženje i zakonska regulativa u šumarstvu i drvnoj industriji, a sve u cilju unaprijeđenja kvalitete proizvoda i usluga.

Sajam INTERIO, kao državni projekat, je najdirektniji vid prezentacije kompanija iz oblasti šumarstva i drvne industrije i industrije namještaja. Predstavlja neposrednu mogućnost upoznavanja krajnjih potencijalnih korisnika i kupaca sa proizvodima, te pruža priliku direktnog sklapanja ugovora i prodaje proizvoda, što će doprinijeti razvoju poslovanja kako na bosanskohercegovačkom, tako i na inostranom tržištu.

Iako je istekao rok za prijavu učešća na sajmu "INTERIO 2008", Sarajevski Sajam će, i dalje, u cilju podrške drvnoj industriji, omogućiti prijavljivanje i što kvalitetniju prezentaciju svim zainteresovanim kompanijama, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave