Sajam obrazovanja i zapošljavanja

04.11.2015. 15:39 / Izvor: Akta.ba
Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u izravne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH.

Dok Bosna i Hercegovina čeka toliko potrebne sustavne reforme za poboljšanje ukupne socioekonomske situacije, u skladu sa Agendom reforme, postoji mnogo neiskorišćenih prilika na tržištu rada i u oblasti obrazovanja.

Sajmovi obrazovanja i zapošljavanja koji su održani u studenom 2014. u Zenici i ožujku 2015. u Banjoj Luci, po prvi put su okupili na jednom mjestu zastupnike poslodavaca, posrednike u zapošljavanju, međunarodne organizacije i projekte, NVO, formalne i neformalne institute obrazovanja. Svi sajmovi zajedno postigli su izvanredne rezultate: 18 000 posjetitelja iz cijele BiH, 2 289 zaposlenih putem aktivnosti koje su upriličene tijekom i nakon sajmova, 20 993 on-line prijava i 12 496 prikupljenih CV-jeva.

Po treći put, 27. studenog 2015. godine Specijalni zastupnik EU u Bosni i Hercegovini i Norveško veleposlanstvo u BiH će biti domaćin Sajma obrazovanja i zapošljavanja ovoga puta u Mepas Mall u Mostaru. Na više od 150 štandova predstaviti će se poslodavci, lokalnii i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju i bit će otvoreno preko 1 500 radnih mjesta.

Treći Sajam obrazovanja i zapošljavanja održat će se u Mostaru (Mepas Mall), 27. studeni  2015. godine od 11: 00 do 17: 00 sati.

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u izravne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH. Istovremeno, Sajam je i prigoda  za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pozornost  onih koji traže posao i poslovnih partnera. Pored toga, učesnici će dobiti prigodu  da saznaju više o Europskoj uniji i njezinom angažmanu u BiH.

Kompanije, institucije i međunarodni projekti imat će priliku  predstaviti se u Mepas Mall-u. Brendiranje štandova i hrana za izlagače kao i prezentacijske sale će biti osigurani i besplatni. Za učesnike Sajma, nezaposlene i studente prijevoz i hrana su  besplatni.

Ukoliko želite  prisustvovati Sajmu, popunite prijavnicu u nastavku i pošaljete na e- mail adresu rialda.kulenovic@boram.ba ili ena.krkalic@boram.ba koje su, također, kontakt adrese za sva administrativna i logistička pitanja. Pitanja možete uputiti i na telefon 033 725 838 ili 062 922 697.

Prijava za izlagače (dostaviti popunjen obrazac do 20. novembra 2015.g.)

Ime kompanije / organizacije

 

Kontakt detalji (adresa, e-mail, telefon)

OBAVEZNO POPUNITI OVE PODATKE

 

Paviljon (zaokružiti-potcrtati)

1  2  3 

Da li biste htjeli predstaviti prezentaciju u prezentacijskim salama?

Napomena: Rok za prezentaciju na gore- navedenoj e-mail adresi je 20.11.2015.

DA              NE

 

 

Ime govornika

 

Tema prezentacije
Napomena: trajanje prezentacije s pitanjima i odgovorima je 20 minuta

 

Tehnički zahtjev za brendiranje

 

 

 

Gosti i ostali učesnici koje biste htjeli pozvati na Sajam. Molimo upišite ime, e-mail adresu i kontakt telefon.

 

Ostale informacije koje mogu biti važne za organizatora:

 

Organizator preuzima troškove brendiranja štanda i osnovne postavke za sve izlagače.

Napomena: Molimo da uzmete u obzir činjenicu da će na promotivni materijal (brošura za posjetioce) biti upisan naziv kompanije ili organizacije koju navedete u aplikaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave