CETEOR organizuje treću školu pod nazivom "Stručnjak za upravljanje otpadom", od 16. do 19.12.2009. godine u Zenici

30.11.2009. 15:40 / Izvor: eKapija.ba
CETEOR organizuje treću školu pod nazivom 'Stručnjak za upravljanje otpadom', od 16. do 19.12.2009. godine u Zenici

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj - CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje treću školu pod nazivom "Stručnjak za upravljanje otpadom" koja će biti održana u Zenici od 16. do 19. decembra. Pored stručnjaka iz CETEOR-a, predavači ove škole su eminentni regionalni stručnjaci i stručnjaci iz nadležnih ministarstava.

Potreba za organizacijom ove škole bazirana je na činjenicama da svaka pravna osoba kojoj je izdata okolinska dozvola u FBiH, RS-u i Distriktu Brčko, prema važećim propisima mora odrediti osobu odgovornu za izradu plana upravljanja otpadom te da je u novoj nomenklaturi zanimanja u BiH uspostavljeno zanimanje stručnjak za upravljanje otpadom.

Rok za prijavu je 04. decembar 2009. godine, a škola je podijeljena u pet tematskih cjelina - upravljanje otpadom, procesno orijentirani sistemi upravljanja otpadom, zakonska regulativa o otpadu, izrada plana upravljanja otpadom i ispit.

Po položenom ispitu dodjeljuje se certifikat verificiran od Regionalnog centra za obrazovanje i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Evropu – REIC. U sklopu škole predviđena je posjeta regionalnoj deponiji Mošćanica te upoznavanje sistema upravljanja otpadom jedne od kompanija koja ima uređeni sistem upravljanja otpadom.

Prijavnica u PDF-u



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave