Okrugli sto "Manje korupcije-više radnih mjesta, značaj građanskog aktivizma", 4.6.2012. u Cazinu

28.05.2012. 14:11 / Izvor: eKapija.ba
Okrugli sto 'Manje korupcije-više radnih mjesta, značaj građanskog aktivizma', 4.6.2012. u Cazinu

PLOD Centar Bihać organizira okrugli sto „Manje korupcije-više radnih mjesta, značaj građanskog aktivizma, kao jednu od aktivnosti projekta „Manje korupcije-više radnih mjesta”.

Uvodničar i moderator okruglog stola, koji će biti održan u Domu kulture u Cazinu, dana 04.06.2012. godine, sa početkom u 11 sati, je dr.Genc Trnavci, profesor na Pravnom fakultetu u Bihaću.

Projekat „Manje korupcije-više radnih mjesta” zajednički implementiraju: Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac, Udruženje za posao i poduzetništvo LiNK- Mostar i Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD-Bihać. Sveukupni cilj Projekta je ubrzati reforme ključnih vladinih institucija (njihovih programa, projekata i procedura) i poboljšati njihov rad, aktivnim uključivanjem i učešćem nevladinih organizacija. Brža reforma bi trebala dovesti do smanjenja korupcije. Projekat se implementira u periodu februar 2011. – oktobar 2012. godine.

Cilj okruglog stola je predstaviti rezultate dosadašnjih aktivnosti Projekta, stvoriti dodatni pritisak javnosti, educirati građane i udruženja poslodavaca, privrednika i obrtnika, komore i druge kako bi se isti aktivnije uključili u proces zagovaranja. Okrugli sto bi trebalo da omogući lakše prepoznavanje mogućih izvora korupcije koji se pojavljuju u javnom sektoru/kroz javne fondove, ističu iz Plod Centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave