CCI organizuje promociju projekata podržanih kroz program podrške i finansiranja domaćih nevladinih organizacija 19. decembra 2008. godine u Sarajevu

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

CCI organizuje promociju projekata podržanih kroz program podrške i finansiranja domaćih nevladinih organizacija 19. decembra 2008. godine u Sarajevu

18.12.2008. 15:31 / Izvor: Fena

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizirat će u petak, 19. decembra, u hotelu "Saraj" promociju organizacija i projekata podržanih kroz program podrške i finansiranja domaćih nevladinih organizacija.

Ovom prilikom bit će potpisani ugovori sa šest bosanskohercegovačkih nevladinih organizacija koje će od 1. januara 2009. raditi na rješavanju nekih od najvažnijih problema građana BiH.

Podržani projekti, između ostalog, imaju za cilj da svim građanima BiH bude omogućena osnovna zdravstvena zaštita, da zdravstveni osiguranici imaju jednak pristup javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, da se uspostavi insitucionalni fond za namjenske kredite u svrhu podrške rješavanju stambenog pitanja mladih te da se doprinese povećanju stope upisa studenata na fakultete sa sadašnjih 24 na 32 posto.

CCI će 19.12.2008. godine potpisati ugovore sa "ICVA" Sarajevo, Centrom za humanu politiku (CHP) Doboj, Agencijom za razvoj preduzeća Banja Luka "EDA" , Udruženjem "Kult" Ilidža, Centrom za razvoj i podršku Tuzla i UG "Zašto ne" Sarajevo. Promocija počinje u 12.00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave