Rasprava o temi 'Poslovno povjerenje na Kantonu Sarajevo u prvom polugodištu 2009. godine' u Sarajevu 15. januara

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Rasprava o temi "Poslovno povjerenje na Kantonu Sarajevo u prvom polugodištu 2009. godine" u Sarajevu 15. januara

13.01.2009. 09:05 / Izvor: Privredna komora KS

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Ekonomski institut Sarajevo i Privredna komora Kantona Sarajevo organiziraju raspravu o temi: "Poslovno povjerenje na Kantonu Sarajevo u prvom polugodištu 2009. godine", četvrtak, 15. januar 2009. godine, sa početkom u 11,00 sati, u Privrednoj komori Kantona Sarajevo (Ul. La Benevolencija br. 8)

Na skupu će biti prezentirani rezultati istraživanja poslovnog povjerenja na KS koje je proveo Ekonomski institut Sarajevo, uz podršku i finansijsku pomoć Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Rasprava o rezultatima istraživanja treba da doprinese pouzdanosti i kvalitetu zaključaka i preporuka za unapređenje poslovne okoline na Kantonu Sarajevo.

Istraživanje poslovnog povjerenja na Kantonu Sarajevo (IPOKS) je instrument praćenja poslovnog povjerenja, koji odražava percepciju menadžera o poslovnoj okolini i uspješnosti poslovanja kompanija na Kantonu Sarajevo.

Istraživanje koje je obavio Ekonomski institut Sarajevo anketiranjem 300 kompanija u periodu od 15.11. do 15.12.2008. godine daje rezultate procjene poslovnog povjerenja na Kantonu Sarajevo za drugo polugodište 2008. i procjenu za prvo polugodište 2009. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave