Konferencija "Konkurentnost, financije i gospodarski rast" u Sarajevu od 18. do 20. maja

13.05.2010. 09:45 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija 'Konkurentnost, financije i gospodarski rast' u Sarajevu od 18. do 20. maja

USAID-ov Ured za gospodarski rast (EE / EG) Europe i Euroazije od 18. do 20. maja 2010. godine organizuje petu po redu konferenciju pod nazivom "Konkurentnost, financije i gospodarski rast", koja će se održati u Hotelu Europa u Sarajevu.

EE/EG Inicijativa za regionalnu konkurentnost (RCI) pozvala je sudionike iz Jugoistočne i Istočne Europe kao i Kavkaza. Na konferenciji će, također, učestvovati domaći i međunarodni stručnjaci. Sudionici će razmijeniti najbolje prakse, uspješne projekte, iskustva, i buduće prilike za suradnju, kao i iskustva USAID-ovih projekata u regiji.

Prvog dana konferencije predviđene teme su: "Izlazak iz globalne ekonomske i financijske krize", "Pristup financijama: Izravna strana ulaganja i financijska sredstava EU", "Utjecaj donatorskih sredstava" kao i USAID-ovi strateški ciljevi u E&E regiji. Drugi dan, bit će posvećen specifičnim sektorima i biti će organizovano nekoliko paralelnih okruglih stolova.

Na paralelnim okruglim stolovima raspravljaće se o nekoliko tema kao što su Informacijske tehnologije (IT), turizam i poljoprivreda. Zadnji dan konferencije biti će predstavljena novi projekat, Partnerstvo za financijsku stabilnost (PFS).

Konferencija je fokusirana na praktične primjere i rješenja, i biti će posebno vrijedna za USAID osoblje i projekte koji se implementiraju u oblastima gospodarskog rasta, konkurentnosti i razvoja privatnog sektora.

Suorganizator i logistička podrška konferencije je Exploring Bosnia and Herzegovina, a očekuje se prisustvo preko 100 sudionika iz 15 zemalja Europe, Azije i Sjedinjenih Američkih Država.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave