Završen međunarodni Roadshow: Iz BiH predstavljene Elektroprivreda BiH i Nova Banka

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Završen međunarodni Roadshow: Iz BiH predstavljene Elektroprivreda BiH i Nova Banka

12.11.2010. 14:45 / Izvor: eKapija.ba

U utorak, 09.11.2010. godine u Beču je uspješno završen međunarodni Roadshow - investicijska konferencija osam regionalnih berzi (Banjalučka, Beogradska, Ljubljanska, Makedonska, Nex berza, Montenegro, Sarajevska i Zagrebačka).

Roadshow je organizovan u saradnji sa Raiffeisen Centrobankom iz Beča, i privukao je 65 investitora iz Austrije i Europe, koji su održali preko 170 pojedinačnih sastanaka sa prisutnim predstavnicima kompanija.

Na ovogodišnjem Roadshowu bila je zastupljena 21 kompanija sa tržišta bivše Jugoslavije, te po prvi put i dvije kompanije iz Rumunije i Bugarske.

"Sa tržišta Sarajevske berze - burze vrijednosnih papira predstavljena je kompanija JP "Elektroprivreda BiH" d.d. Sarajevo, čiji je predstavnik u toku dana imao više bilateralnih sastanaka sa zainteresovanim investitorima, kao i 15-minutnu prezentaciju namijenjenu širem spektru investitora", saopćeno je iz SASE.

S Banjalučke berze investitorima je predstavljena Nova Banka a.d. Banja Luka.

Peti po redu Roadshow koji je organizovan na osnovu Memoranduma o saradnji između berzi sa prostora bivše Jugoslavije iz 2007. godine i koji polako prerasta u tradicionalne susrete čiji je prevashodni cilj da zainteresuju europske investitore za naš region.

Prva regionalna konferencija održana je u Zagrebu, u junu 2008. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave