Općina Stari Grad organizuje stručni skup na temu: 'Sugestije, mišljenja i prijedlozi za izradu Prijedloga za izmjenu i dopunu Zakona o građevinskom zemljištu', Sarajevo, 29. oktobra 2009. godine

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Općina Stari Grad organizuje stručni skup na temu: "Sugestije, mišljenja i prijedlozi za izradu Prijedloga za izmjenu i dopunu Zakona o građevinskom zemljištu", Sarajevo, 29. oktobra 2009. godine

24.10.2009. 13:09 / Izvor: eKapija.ba

Općina Stari Grad organizuje Stručni skup na temu "Sugestije, mišljenja i prijedlozi za izradu Prijedloga za izmjenu i dopunu Zakona o građevinskom zemljištu".

Zakon o građevinskom zemljištu donio je Visoki predstavnik u BiH Odlukom kojom proglašava Zakon na privremenim osnovama, dok ga Parlament Federacije BiH ne usvoji u istom obliku. Odluka i Zakon su objavljeni u Službenim novinama FBiH broj 25/03. Nakon toga je ustanovljeno da u tekstu ima pogrešaka i neprilagodivosti terminologije, pa je izvršena , ali samo jedna ispravka, koja je objavljena u broju 16/04. Parlament Federacije BiH je na oba doma usvojio istovjetan tekst Zakona, ali bez izvršenih ispravki, koji je objavljen u broju 676/05, što također predstavlja dodatni problem u primjeni i poziv na broj službenog glasila.

Osnov za ovaj stručni skup je:

- dopis Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove od 14.10.2009. godine upućen svim općinama na području Federacije BiH, sa pozivom da do 31.10.2009. godine dostave primjedbe i sugestije vezane za izmjenu spornih odredaba na Zakon,

- inicijativa Općine Novo Sarajevo za izmjene i dopune Zakona,

- inicijativa Općine Stari Grad Sarajevo za izmjenu Zakona.

Općina Stari grad smatra da bi na ovom stručnom skupu zajednički sagledali problematiku, primjenu u praksi i dali sugestije i prijedloge za izmjenu i dopunu Zakona.

Stručni skup će se održati u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo, u četvrtak 29.oktobra 2009. godine sa početkom u 11 sati.

Medijator stručnog skupa: Mehmedalija H. Huremović, savjetnik Načelnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave