Interfob: Prezentacija projekta "Laboratorija za ispitivanje drveta" - 17.06.2009. godine u Banjoj Luci

15.06.2009. 11:39 / Izvor: eKapija.ba
Interfob: Prezentacija projekta 'Laboratorija za ispitivanje drveta' - 17.06.2009. godine u Banjoj Luci

U amfiteatru Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci, u srijedu 17. juna 2009. godine, će se održati prezentacija projekta "Laboratorija za ispitivanje drveta – nabavka savremene univerzalne mašine kidalice i prateće opreme za testiranje drveta i materijala od drveta".

Osnovni cilj projekta je da se instalira i uvede savremena i visoko sofisticirana laboratorijska oprema koja bi unaprijedila rad preduzeća drvne industrije sa povećanim kvalitetom čime bi se povećala konkurentnost preduzeća na domaćem i stranom tržištu. Drugi cilj projekta je da se obezbijede uslovi za naučna ispitivanja tj. testiranja drveta i materijala od drveta za potrebe inovativnih radova, elaborata i stručnih radova potrebnih za studente i stručno osoblje na Mašinskom i Šumarskom fakultetu u Banjaluci.

Projekat "Laboratorija za ispitivanje drveta" implementira i koordinira Udruženje šumarstva i prerade drveta INTERFOB u saradnji sa nosiocem projekta agencijom LIR.

Partneri na realizaciji ovog projekta su Mašinski fakultet Banja Luka, Šumarski fakultet Beograd i preduzeće Standard Prnjavor.

Sufinansiranje ovog projekta podržala je Vlada Republike Srpske, Ministarstvo nauke i tehnologije, Holandska razvojna organizacija SNV (kancelarija Banja Luka) kao i Agencija LIR i INTERFOB.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave