14. jahorinska turistička berza "U susret zimi – U susret prijateljima": Cjelogodišnja manifestacija sastavljena od četiri događaja - Od 18.09.2009. godine

17.09.2009. 15:42 / Izvor: Fena
14. jahorinska turistička berza 'U susret zimi – U susret prijateljima': Cjelogodišnja manifestacija sastavljena od četiri događaja - Od 18.09.2009. godine

Pripreme za organizaciju 14. jahorinske turističke berze ove godine počele su znatno ranije nego prethodnih godina, saopćeno je iz Turističke organizacije Istočnog Sarajeva.

Pored te organizacije i Olimpijskog centra Jahorina, koji su do sada organizirali spomenutu manifestaciju, ove godine su u organizaciju uključeni Udruženje hotelijera "Jahorina" i medijsko-poslovni koncept "Turizam plus", dok su suorganizatori Istočno Sarajevo i gradske općine, a pokrovitelj Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS-a.

Kako se navodi u saopćenju Turističke organizacije Istočno Sarajevo, urađen je generalni projektni koncept manifestacije koji do detalja definira sve segmente. Za razliku od prethodnih godina, koncipiran je kao "cjelogodišnji", a sastoji se od četiri događaja.

Prvi u nizu je "Workshop Jahorina 2009." koji će biti održan 18. 19. i 20. septembra 2009. godine u jahorinskim hotelima "Vučko", "Bord", "Termag", "Snježna kraljica" i "Bistrica", koncipiran kao susret jahorinskih i hotelijera Istočnog Sarajeva s predstavnicima turoperatora i turističkih agencija.

Drugi je "U susret zimi", događaj koji čine izložbeni, manifestacioni i stručno-naučni segment i bit će održan 10., 11. i 12. decembra 2009. godine, a gastrokulturni susret "Trpeza ljubavi" koji će biti održan 14. februara naredne godine treći je događaj koji je sadržan u generalnom projektnom konceptu.

"U susret prijateljima" četvrti je događaj i koncipiran je kao svojevrsni karavan koji će kroz potencijalne emitivne turističke destinacije u zemlji i okruženju kvalitetnom prezentacijom turističke ponude Jahorine i okoline privući pažnju potencijalnih turista.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave