Microsoft 'Innovation Forum': Treći susret vrhunskih stučnjaka i menadžera IKT inovacija u Bosni i Hercegovini - 26. maj 2009. godine u Sarajevu

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Microsoft "Innovation Forum": Treći susret vrhunskih stučnjaka i menadžera IKT inovacija u Bosni i Hercegovini - 26. maj 2009. godine u Sarajevu

19.05.2009. 12:15 / Izvor: eKapija.ba

Microsoft BiH, po treći put u Bosni i Hercegovini, organizuje jednodnevnu konferenciju pod nazivom "Innovation Forum" u sarajevskom hotelu Holiday Inn u utorak, 26.05.2009. godine.

Radi se o specijalnoj i već tradicionalnoj prezentaciji za bosanskohercegovačke vladine institucije, privrednike i medije na kojoj će učesnici biti u prilici da saznaju sve o inovacijama na polju informacionih tehnologija te mogućim odgovorima koje IKT inovacije, kao sredstva za unaprjeđenje poslovanja, mogu imati za našu zemlju u vremenu ekonomske krize, te o ekonomskim učincima inovacija.

Govornici ovog značajnog foruma su: Predstavnici Vijeća ministara BiH, Jan Muehlfeit, Chairman Microsoft Europe, Lejla Zukić-Krivdić, direktor Microsoft BiH, predstavnici javne uprave, Vanjskotrgovinske komore BiH, Asocijacije poslodavaca BiH, te Microsoft-ovih partnera u BiH: Logosoft, Lanaco, Avacom i drugi.

O ovom značajnom susretu vrhunskih stručnjaka i menadžera direktorica Microsoft BiH, Lejla Zukić Krivdić je kazala inovacije su nerazdvojni dio ove korporacije te izrazila zadovoljstvo da taj duh inovativnosti mogu podijeliti sa sugrađanima u BiH.

"Koliko je tržište BiH bitno za našu korporaciju govori i činjenica da je na ovogodišnji forum stigao i prvi čovjek Microsoft korporacije za Evropu, Jan Muehlfeit, koji će, pored prezentacije za prisutne, učestvovati i na veoma interesantnom panelu, zajedno sa eminentnim predstavnicima bh. poslovnog i akademskog okruženja", istakla je Zukić - Krivdić.

Nakon tri godine rada mreža Microsoft partnera u Bosni i Hercegovini je impresivna. Registrovano je preko 300 partnerskih kompanija. Po podacima iz IDC studije 2008. o ekonomskim učincima IT u BiH, 1 USD prihoda Microsoft-a u BiH generira 7 USD lokalnim IT kompanijama koje su vezane za Microsoft.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave