III. Međunarodna konferencija “ICT – infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja” 13. i 14. maja u Tuzli

11.05.2010. 09:04 / Izvor: eKapija.ba
III. Međunarodna konferencija “ICT – infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja” 13. i 14. maja u Tuzli

U Tuzli će 13. i 14. maja ove godine biti održana III. Međunarodna konferencija "ICT – infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja". Konferencija će programski biti podijeljena na Akademski dan (13.05.) i Business dan (14.05.).

Akademski dan će u potpunosti biti posvećen edukaciji za ICT i ICT-u u edukaciji.

Business dan će biti namijenjen direktorima i ICT menadžerima malih i srednjih preduzeća u cilju neposrednog prezentiranja praktičnih mogućnosti unaprjeđenja svakodnevnog poslovanja IC tehnologijama.

Ovogodišnja konferencija se održava i u povodu 17. maja – Svjetskog dana telekomunikacija i informacionog društva, ove godine o temi Bolji grad, bolji život sa ICT-ovima".

"Stoga, Tuzla nije slučajno izabrana za domaćina međunarodne konferencije o informaciono – komunikacionim tehnologijama. Tuzla je grad – lider u promociji značaja IC tehnologija ali i u konkretnim djelima kada je u pitanju razvoj ove oblasti", ističu organizatori. U povodu 17. maja bit će održana i posebna Svečana akademija.

Pokrovitelji Konferencije su: Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH, Ministarstvo za nauku i tehnologiju Republike Srpske, Vlada Tuzlanskog kantona i Općina Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave