Ekološki pokret Eko zeleni organizuje kulturno-ekološku manifestaciju 'Tuzlansko proljeće' 21. i 22. aprila 2009. godine u Tuzli

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Ekološki pokret Eko zeleni organizuje kulturno-ekološku manifestaciju "Tuzlansko proljeće" 21. i 22. aprila 2009. godine u Tuzli

15.04.2009. 10:20 / Izvor: Fena

U Tuzli se 21. i 22. aprila, u organizaciji ekološkog pokreta Eko zeleni Tuzla, održava kulturno - ekološka manifestacija "Tuzlansko proljeće" u okviru koje će biti otvoren sajam cvijeća, hortikulture i ekologije.

Predstavnici ovog pokreta tim su povodom 14.04.2009. godine održali konferenciju za medije kako bi javnost upoznali o aktivnostima koje planiraju provesti, a sve u cilju promocije ekoloških vrijednosti i zaštite prirodne okoline.

"Tuzlansko proljeće", u okviru koje se održava sajam cvijeća, hortikulture i ekologije, bit će, prema riječima članova ekološkog pokreta Eko zeleni Tuzla, veoma sadržajno. Između ostalog, planirano je i održavanje okruglog stola o temi "Toplifikacija urbanih naselja uz Termoelektranu Tuzla".

Jedna od aktivnosti ovog pokreta je i ekološka obnova devastiranih zelenih površina. Tako su Eko zeleni Tuzla nedavno od JP "Šume TK" dobili 2.000 sadnica bora, jele i smrče. Do sada su posadili njih 300 na području Mjesne zajednice Bukinje dok je 1.500 sadnica podijeljeno stanovnicima mjesnih zajednica Husino, Bukinje i Šićki Brod.

Eko pokret trenutno raspolaže sa još 500 svježih sadnica koje žele podijeliti svim zainteresiranim gađanima sa područja općine Tuzla.

Jedna od aktivnosti manifestacije "Tuzlansko proljeće" je i održavanje osnivačke skupštine Dječijeg ekološkog parlamenta. Skupština će brojati 80 članova iz 20 osnovnih škola sa područja općine Tuzla.

Na sajam cvijeća, hortikulture i ekologije do sada se prijavilo 36 trgovaca i uzgajivača cvijeća. Aktivno učešće u ovoj manifestaciji uzela je i Kantonalna privredna komora Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave