#SAobjektivom: kurs fotografije + dvije fototure Sarajevom

27.05.2021. 14:45 / Izvor: Akta.ba
#SAobjektivom: kurs fotografije + dvije fototure Sarajevom

Osnovne potrebe za fotografiranjem u okviru aktivnosti kompanija se najčešće mogu prevazići ukoliko su uposlenici adekvatno obučeni u ovom segmentu.

NOVO! #SAobjektivom: kurs fotografije + dvije fototure Sarajevom

Sarajevo city walk i Sarajevo outdoor

20/04/2021

Osnovne potrebe za fotografiranjem u okviru aktivnosti kompanija se najčešće mogu prevazići ukoliko su uposlenici adekvatno obučeni u ovom segmentu. Ovo može biti vaš prvi korak ka savršenom korporacijskom instagram feedu i vizuelnom identitetu brošura i drugog promo-sadržaja.

Pridružite se na novom Nahlinom modifikovanom kursu fotografije koji pored teorijskog dijela nastave uključuje i praktični dio na terenu u okviru dvije fototure: Sarajevo city walk i Sarajevo outdoor na kojima će polaznice ovladati vještinom pronalaženja najboljeg tehničkog rješenja za realizaciju fotografije.

Bilo da želite ispričati priču, prodati proizvod ili jednostavno uhvatiti ljepotu oko sebe, fotografija je neophodna za ispunjenje vaše kreativne vizije. Prijavite se na kurs fotografije koji počinje u utorak, 18. maja 2021!

Kurs vodi iskusni profesionalni fotograf Sead Šašivarević (Bezdan photo).

U okviru kursa obradit će se sljedeće cjeline:

FOTOGRAFSKA OPREMA: vrste fotoaparata i trendovi, veličina senzora i rezolucija, objektivi: fiksni i zoom, fokalna dužina i brzina i područje primjene, prateća fotografska oprema, održavanje senzora, ispravan način izmjene objektiva, čišćenje i održavanje.

OBILAZAK TOP 7 POZICIJA ZA FOTOGRAFIJU SARAJEVA. FOTOGRAFIRANJE NA PRIRODNOM SVJETLU, UPOTREBA FILTERA: polarizacioni i ND filteri, bulb mode i način mjerenja ekspozicije; Praktična primjena usvojenih znanja na temu kompozicije i ekspozicije, stativa i razumijevanje prirodnog svjetla; Histogram i trougao ekspozicije: ISO, Aperture i Shutter speed – međusobna zavisnost; Duga ekspozicija: tehnička ispravnost i umjetnička sloboda; Kompozicija: Fibonačijevo pravilo zlatnog presjeka, pravilo trećina, linije vodilje.

UVOD U PROGRAM I OSNOVNA OBRADA FOTOGRAFIJE: Svjetlina, kontrast, izoštravanje, korekcija boje, podešavanje veličine itd. Odgovarajući programi, tretiranje i izvoz u željenom formatu.

VANJSKI PORTRETI: upotreba reflektora, rasvjetnih tijela, poziranje, razumijevanje prednjeg i pozadinskog prirodnog osvjetljavanja u portretu.

UVOD U PROGRAM I OSNOVNA OBRADA PORTRETA: balansiranje bijele boje, izoštravanje, obrada lica Odgovarajući programi, tretiranje i izvoz u željenom formatu.

TROUGAO EKSPOZICIJE, HIGH ISO, BRZINA OKIDANJA, UPOTREBA STUDIJSKE RASVJETE: key, fill, back i rim svjetla, reflektori, postavka i mjerenje svjetla, modeling, poziranje i kompozicija.

ORGANIZACIJA, PREZENTACIJA, PROMOCIJA I PRODAJA: Kako razviti vlastiti fotografski biznis! Problemi i rješenja iz prakse.

PRIJAVITE SE

TERMINI NASTAVE

Početak nastave je utorak, 1. juni 2021.

Nastava se sastoji od 6 susreta po 120 minuta.

Teorijski dio nastave će se održavati utorkom i četvrtkom od 18.00 do 20.00h u prostorijama CEI Nahla.

Praktični dio nastave (fototure) će se održavati u dogovorom s predavačem.

NAČIN PRIJAVE: putem ONLINE FORMULARA.

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do 14. maja ili do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan, osim subotom, od 11 do 19h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

CIJENA: 150 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.
Odobravamo plaćanje u 2 dijela.

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do 14. maja ili do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan, osim subotom, od 11 do 19h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

Za dodatne informacije javite se na email: edukacija@nahla.ba.

O predavaču:

Sead Šašivarević je nagrađivani sarajevski fine-art landscape fotograf. Fotografijom se zanima od ranog djetinjstva i još uvijek poseže za analognim kamerama iz ere filma. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoje radove. Njegove fotografije su objavljivane u knjigama, digitalnim i printanim medijima širom regiona. Više informacija i radove možete pogledati na:

bezdanphoto.com

FB: bezdanphoto

IG: bez_dan

Predavač o kursu:

Kurs praktične fotografije ima za cilj polaznicama približiti različite fotografske tehnike i žanrove i postaviti temelj za dalji razvoj u odabranom smjeru. Namijenjen je početnicima, ali bez sumnje koristan i fotografkinjama svih nivoa znanja koji žele naučiti neke od specifičnih tehnika koje koristim.

Živimo u svijetu neizbježne povezanosti s tehnologijom i uprkos tome koliko neko ima smisla i talenta za fotografiju, za realizaciju ideja je potrebno ovladati tehnikom. Vodeći se tim i sam sam pokušao da se ne ograničavam jednim žanrom već da se okušam u svim fotografskim žanrovima i savladam sve fotografske tehnike. Znanje akumulirano godinama vrijednog rada želim ovim kursem praktične fotografije prenijeti na polaznike. S tim u vezi, kurs je koncipiran na način da uvede polaznike u fotografsku opremu u skladu s trenutnom tehnologijom, omogući im razumijevanje funkcionalnosti te, u konačnici kroz praktičan rad, savladavanje različitih tehnika za različite lične i komercijalne potrebe.

Radujem se prilici da svoje znanje prenesem polaznicama i sa nestrpljenjem očekujem početak kursa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave