Najave / DOGAĐAJI

Saradnja turističkih agencija i seoskih domaćinstava

22.06.2014. 12:39 / Izvor: eKapija.ba

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i USAID-Sida FIRMA Projekta, u prostorijama VTK/STK BiH , u ponedjeljak 23.juna 2014.godine održaće se radionica u okviru koje će biti potpisan ugovor o saradnji između seoskih domaćinstava i turističkih agencija BiH.

Podsjećanja radi, VTK/STK BiH i USAID- Sida FIRMA projekat su u martu mjesecu ove godine promovisale pilot projekat Razvoj ruralnog turizma Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je unapređenje usluge i ponude u oblasti seoskog turizma u BiH.

Činjenica je da BiH, zahvaljujući prirodnom bogatstvu i prepoznatljivoj tradiciji, raspolaže izuzetnim potencijalima za razvoj ruralnog turizma i da je neophodno aktivnije pristupiti unapređenju jedne od najperspektivnijih privrednih grana. S tim u vezi očekuje se da nakon potpisivanja ugovora, saradnja između turističkih agencija i seoskih domaćinstava bude intenzivnija i kvalitetnija što će vjerujemo imati pozitivan efekat na potencijalne turiste i povećati njihovu potražnju i posjetu seoskim domaćinstvima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave