Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sarajevo: 11. i 12. februara 2008. godine održat će se radionica posvećena izradi dokumenata za prehrambenu industriju

09.02.2008. 11:55 / Izvor: Fena

U Sarajevu će 11. i 12. februara biti održana druga radionica " Izrada bh. referentnih dokumenata o najboljim raspoloživim tehnikama za prehrambenu industriju ".

Radionica se održava u okviru aktivnosti na LIFE projektu "Jačanje kapaciteta za implementaciju integralne prevencije i kontrole zagađivanja u BiH (IPPC-BiH)", koji izvode Institut za hidrotehniku iz Sarajeva i grčka firma EXERGIA s.a.

Cilj druge radionice je da se prezentiraju dijelovi nacrta referentnih dokumenata o najboljim raspoloživim tehnikama za šest podsektora prehrambene industrije te da se realiziraju konsultacije sa zainteresiranim stranama i javnošću.

Radionici će prisustvovati predstavnici entitetskih, kantonalnih i općinskih organa nadležnih za zaštitu okoliša, odnosno životne sredine, a koji se bave izdavanjem okolinskih/ekoloških dozvola, predstavnici entitetskih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i agencija za vodna područja, inspekcija, industrijskih preduzeća šest podsektora prehrambene industrije, sektorskih udruženja pri entitetskim privrednim komorama, kao i Vanjskotrgovinske komore BiH, saopćeno je iz Instituta za hidrotehniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave