Sarajevo domaćin prve Regionalne konferencije arhitekture i graditeljstva

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Sarajevo domaćin prve Regionalne konferencije arhitekture i graditeljstva

15.03.2019. 11:05 / Izvor: Akta.ba

Prva Regionalna konferencija arhitekture i graditeljstva – House – održat će se u Sarajevu 28. marta u hotelu Hills, u organizaciji portala House.ba i kompanije Panorama Sole.

Konferencija je posvećena građenju, arhitekturi i urbanizmu, a cilj je izgradnja platforme koja će omogućiti razmjenu i raspravu stručnjaka o iskustvima, istraživanjima, idejama i tehnologijama, praktičnim i teoretskim područjima te stvoriti prostor za stvaranje trendova u oblasti arhitekture i građenja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Stručnjaci će pružiti jedinstven uvid u današnje trendove arhitekture i graditeljstva, na koji način će se graditi objekti budućnosti te kako se mijenjaju načini na koji rade. Učesnicima će se obratiti najrelevantnija arhitektonska imena iz regije i Evrope.

Svoje radove i trendove prezentirat će Amir Vuk Zec – arhitektonski studio Zec- BiH, Marko Dabrović – arhitektonski studio 3LHD – Hrvatska, Vladimir Gugl – arhitektonski studio Gugl – Srbija, Franco  Vittor –Calligaris – Italija, Dejan Racić – Porcenalosa Grupo – Španija, te Admir Delalić, Vaillant – BiH.

Na konferenciji House’19 očekuje se više od 300 učesnika, arhitekata, građevinskih inženjera i radnika, akademika, istraživača, studenata, proizvođača, predstavnika državnih institucija za razvoj infrastrukture i mnogih drugih.

Konferencija će pokrenuti razmišljanja o današnjim trendovima te izazovima u arhitekturi i graditeljstvu, kao i razgovore o tome na koji način se naše već izgrađeno okruženje može oblikovati kako bi bilo ljepše, funkcionalnije te kako poboljšati ljudsko iskustvo kroz izvrsnost i raznolikost dizajna i arhitekture.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave