Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sarajevo Graduate School of Business: Seminar o temi "Upravljanje projektima, planiranje i izrada projekata" - 26.06. - 27.06.2009. godine

16.06.2009. 10:15 / Izvor: eKapija.ba

U prostorijama Sarajevo Graduate School of Business, 26. i 27. juna 2009. godine, će se održati seminar na temu "Upravljanje projektima, planiranje i izrada projekata".

Seminar je namijenjen ljudima zaposlenim u javnoj upravi, uposlenicima i aktivistima nevladinih organizacija, te onima koji su zaposleni u privatnom sektoru, a potrebne su im vještine pripremanja projektnih prijedloga za fondove, fondove bilateralnih donatora i organizacija međunarodne zajednice.

Ciljevi seminara:

• Omogućiti učesnicima seminara da na efikasan način osmisle i pripreme projektni prijedlog

• Upoznavanje učesnika sa osnovnim pojmovima u oblasti pisanja projekata, projektnim zadacima i prijedlozima

• Upoznavanje učesnika sa osnovama pisanja projekata kroz praktičan rad

Nakon pohađanja seminara, aktivan učesnik seminara će razviti kompetencije u sljedećim oblastima i biti u mogućnosti da:

• Upozna osnove upravljanja projektima/Project Management

• Stekne osnovna znanja o pripremama opisa projektnih zadataka (terms of reference), projektnih dokumenata (project proposal)

• Kroz praktičan rad nauči kako se pripremaju prijedlozi projekata i projektni dokumenti, uključujući pripremu i razradu projektne ideje, logičkog okvira projekta (log-frame), budžeta i ostalih elemenata

Predavač na seminaru će biti Amil Kamenica koji ima više od devet godina iskustva u radu na pripremi, implementaciji, monitoringu i evaluaciji projekata. Radi kao konsultant za međunarodne organizacije kao što su USAID, Svjetska Banka, Europska Unija i UN, kao i za privatni sektor u Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave